| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
profil-usunięty | 2007-07-22 17:20:43 KLIK
straszne, tyle ofiar.........jak ogladałam relacje w TV to aż ciarki przechodzą . Okropny widok. [*] dla tych którzy zginęli. |
Piter20 (M) A3 WRC | 2007-07-22 21:21:37 wiadomo juz z jakiego powodu ten wypadek?
[*] |
profil-usunięty | 2007-07-22 21:26:35 z relacji swiadkow jacy w TV sie wypowiadali ze chyba szybka predkosc, i że od dołu ogien chyba był...
|
speedmasterka i30 / Pony Częstochowa | 2007-07-23 10:03:27 straszna tragedia [']['][']
a mozecie mi powiedziec, czy kierowca tez zginal? bo nie moge znalezc takiej informacji |
Yankee This Is Fluffy He Is The Destroyer Of Worlds. | 2007-07-23 17:26:34 |
Suchy (M) Yaris, Carina i Aven ... SPAM | 2007-07-24 01:33:49 ja juz mam dość tych wypadkólw autokarów
starczył mi pierwszy w jeżewie.............................. |
davidos88 A4 B5 1.8T Piaseczno | 2007-07-24 20:08:11 Tragedia straszna, współczuję rodzinom. Od razu przypomniał się mi wypadek sprzed kilku lat gdy też około 20osób zginęło z mojego regionu w tym mój ówczesny nauczyciel od geografi, którego bardzo lubiłem. Tak jak Suchy napisał, czy już nie za dużo tych wypadków, w których przecież za każdym razem spora grupa ludzi ginie...
[*] |
szmyk Yaris III/IS300/ForTwo PL-FR/Marseille | 2007-07-28 13:15:50 TRagedia byla , ale widze w Polsce rozdmuchali ja do niewiadomo jakich rozmiarow. A wypadkow gdzie ginie ludzi tygodniowo jest duzo wiecej na polskich drogach.
Mialem okazje ta trasa jechac z Gap do Grenoble kilkukrotnie i wina jest ewidenta kierowcy ktory zlamal chociazby znak zakazu powtarzajacy sie co kilka km. Jechalem ta droga w dniu wypadku nawet. Moim zdaniem to co sie dzieje w okol tego wypadku to jest juz przegiecie. We Francji juz prawie zapomniano o tym i zycie toczy sie dalej. Nastepna sprawa to taka ze teraz juz ma zostac postawiony lotny punkt kontroli (ktory bedzie sie zajmowal tylko tymi zawezonymi obowiazkami) gdzie autobusy z miejsca beda odsylane z tamtej drogi , a jezeli trafi sie po drodze jakis to beda wysokie kary siegajace po 1500Euro dla kierowcow. Raz zapłaci , drugi raz nie wjedzie.Wczesniej policja olewala lamanie tego zakazu nawet jak widziala jakis autokar jadacy tamtedy a kilkanascie dziennie ta droga ich jedzie. Teraz ma to sie zmienic , wymusila sytuacja to. Tragedia jest i mozna powiedziec ze moglo do nie nie dojsc. Jedynie co pozostaje to wspolczuc rodzina tej katasrofy i kazdej inne mniejszej lub wiekszej ktore wydazaja sie na drogach. Widok byl przerazajacy ale nie pierwszy taki widzialem. Teraz jak w kraju jestem to widze ze u nas z deczka przesadza nasza super wladza z tym wypadkiem. [ wiadomość edytowana przez: szmyk dnia 2007-07-28 13:20:38 ] |