Zamiana zegarów ze starego typu na nowy we fiacie 125p??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Mam pytanie. Czy ktoś próbował zmieniać zegary ze starego typu tzw. termometr na okrągłe z nowszych modeli?? Pomóżcie ponieważ padł mi licznik od przebiegu i chciał bym wsadzić okrągłe zegary bo mają one od razu obrotomierz co jest bardziej wygodne niż koło radia. Jeśli ktoś to robił proszę o pomocne wskazówki.
Pozdrawiam!

nie ma wikeszego problemu tylko musisz kabel pocignac od obrotka zew do tego co masz w nowej desce i przepiac wszytskie pozstale kable i kostki

i zmienic czujnik poziomu paliwa, chyba ze lusbisz jak pokazuje odwrotnie (chociaz dziwnie to wyglada - rezerwa swiecaca przy "pelnym" zbiorniku...)

Cytat:
2007-08-24 13:24:25, kosa131 pisze:
i zmienic czujnik poziomu paliwa, chyba ze lusbisz jak pokazuje odwrotnie (chociaz dziwnie to wyglada - rezerwa swiecaca przy "pelnym" zbiorniku...)

Owszem, ale to tylko jeśli fiacior jest sprzed 1983 roku. 1983+ miały już czujnik poziomu paliwa taki jak w polonezie.

Oki będe próbował, o postępach napiszę tutaj.
P.S. fiacik rocznik 82

Cytat:
2007-08-25 16:24:26, Hammster pisze:
P.S. fiacik rocznik 82

Dobry rocznik

Cytat:
2007-08-26 02:41:46, Michallodz pisze:
Dobry rocznik

Polemizowal bym, roczniki 81-83 byly najgorszymi z mozliwych najwiecej gnily i byly najmniej dokladne.

Cytat:
2007-08-26 16:48:03, CarvMachine pisze:
Polemizowal bym, roczniki 81-83 byly najgorszymi z mozliwych najwiecej gnily i byly najmniej dokladne.

no cóż troche rdzy było na nim zwłaszcza że ojciec przez jakieś 10 ostatnich lat już zaprzestał o niego dbać tak jak w czasach jak go kupił ale jak go rozebrałem do robienia blacharki to się mile zdziwłem. Miał tylko 3 małe dziurki 1 pod kanapą tylną i 2 w bagarzniku a teraz jest już na zero Ale co masz na myśli pisząc że najmniej dokładne ??

[ wiadomość edytowana przez: Hammster dnia 2007-08-26 18:40:04 ]

bo w tych latach to byla masowa produkcja,liczyla sie wtedy ilosc a nie jakos,blacha zle przygotowana,skladali z tego co mieli. jak bym mial kolejnego fiata kupowac to albo z przed 80r lub w okilicy 90r mialem 4 fiaty, 75r,82r,85r,90r - zgadnij ktore byly najbardziej pognite