Witam wszystkich - luz na kierownicy...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dopiero co kupiłem swoją E36. Fajne autko, długo szukałem modelu w dobrym stanie i znalazłem.

Jest tylko mały jeden problem. Otóż mam luz na kierownicy i kiedy ją "macham" na boki to słysze takie lekkie pukanie gdzieś tam na dole, Luz jest minimalny, około 5-10 stopni. Na trasie próbowałem dostrzec, czy auto reaguje na ruszanie kierownicą w tym luzie ale chyba tak. Co to może być?

u mnie byla to maglownica sprawdz jeszcze czy nie cieknie bo jak tak to regeneracja w zeszlym tyg robilem najlepiej jedz do mechanika zobaczy pod spod i powie ci na stacji kontroli zaplacilem 30 zl za sprawdzenie zawieszenia
pozdro

A jakie są koszty? Ta maglownica to ta listwa zębata? Można to normalnie zregenerować czy odrazu wymienić?

koszt regeneracji to ok 1000zl z montazem (w trojmiescie) najpierw idz do znajomego mechanika albo na stacje kontroli pojazdow tam gdzie cie nie beda chcieli naciagnac bo mnie chcieli na 3500zl a wyszlo 1400 razem maglownica
+ takie tam pierdolki

a maglownica to przekladnia kierownicza jest to dosc wazny element

acha 5-10 stopni to jeszcze moze byc max to 10 czyli tzw 3 palce ale jezeli cos podejzewasz to lepiej dmuchac na zimne

Kuba... Jest coś dziwnego. Byłem dzisiaj u mechanika. Gość obcykany jest. Powiedział mi, że jedyna rzecz to łączniki stabilizatora są do wymiany. A tak poza tym to wszystko jest ok. I ten drążek przegubowy i maglownica... A luz jak był tak jest...

o_O

luzy

spojrz tutaj i powiedz czy odpala stronka bo pierwszy raz wklejam