MotoNews.pl

Pytanie trasa K-ce- Kołobrzeg

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zamierzam się pokulać jutro z rodzinką na zasłużone wakacje i tu pytanie - jak ą trasę byście wybrali??
1. K-ce - Wrocław - Poznań - Piła - i do góry...
2. K-ce - Łódź - Toruń - Bydgoszcz i znów do góry ale trochę w bok
3. może inna (np. cały czas 11 ??) trasa byle nie za długa....

[ wiadomość edytowana przez: Grzegorz dnia 2007-07-22 19:30:33 ]

wariant 1

Cytat:
2007-07-22 19:28:39, Grzegorz pisze:
trasa byle nie za długa....

Każda niestety będzie za długa. Durnowaty śfagier wczoraj od 3 rano jechał do Władysławowa. Dojechał na 17. Razem 650 km i "tylko" 14 godzin Oczywiście nie z jego winy.

Cytat:
2007-07-22 20:40:28, piotr_ek pisze:
Każda niestety będzie za długa. Durnowaty śfagier wczoraj od 3 rano jechał do Władysławowa. Dojechał na 17. Razem 650 km i "tylko" 14 godzin Oczywiście nie z jego winy.

To że za długa to wiem, chodziło mi o eliminację pomysłów typu K-ce - Berlin -Kołobrzeg
Ale 14 godzin to mnie przeraziłeś - pchał to auto czy jak do Szczecina kulam się jakieś 8-9 (też biorę pod uwagę takie półkole - dłużej autostradą )

Cytat:
2007-07-22 19:28:39, Grzegorz pisze:
Zamierzam się pokulać jutro z rodzinką na zasłużone wakacje i tu pytanie - jak ą trasę byście wybrali?? 1. K-ce - Wrocław - Poznań - Piła - i do góry... 2. K-ce - Łódź - Toruń - Bydgoszcz i znów do góry ale trochę w bok 3. może inna (np. cały czas 11 ??) trasa byle nie za długa.... [ wiadomość edytowana przez: Grzegorz dnia 2007-07-22 19:30:33 ]

Wczoraj 22.07.2007 wróciłem z wakacji z Kołobrzegu. Odpowiedz brzmi jedź tylko w niedzielę i tylko 11 (Bytom Kołobrzeg). Nie ma robót po drodze a niedziela powoduje że przez miasteczka typu Środa Willk, Pleszew itp przejeżdżasz gładko. Gdy musisz w dzień powszednijechać to tylko K-ce ŁÓdź i w Emilia (za Zgierzem ) wjazd na Autostradę A2 do Poznania i od Poznania 11 (Autostrada Poznań Stryków otwarta !!!) Z dużych miast tylko Łódź i Poznań mijasz a dlatego Totuń BZygoszcz odpada. Przed łOdzią w Tuyszynie był remont ale niech DE Jeey siem wypowie czy już skończyli

Cytat:
2007-07-22 22:03:30, Grzegorz pisze:
Ale 14 godzin to mnie przeraziłeś - pchał to auto czy jak

Jak już pisałem - wczoraj zrobiłem 500 km w 10 godzin i (jak było można) nie jechałem bynajmniej wolno...

Dzisiaj drogę Kołobrzeg - Koszalin (42 km) pokonałem w 60 minut. Mój standardowy czas to 35 minut, a jak się bardzo spieszy to 21.
Na drodze zagęszczenie pojazdów jak w mieście i dużo zdezorientowanych turystów szukających zjazdów do mniejszych miejscowości.

zadna z tych mozliwosci - katowice - wroclaw - zielona góra - gorzow wlkp - stargard szczecinski - trzebiatów - kolobrzeg - zawsze tak jezdze z wroclawia i jest dokladnie 460 km + te 170 km autostradą do wrocka - droga przez poznań i pile jest nieciekawa bo jest w cholere fotoradarów i na dodatek jak sie jedzie przez wałcz a nie koszalin to jest kręta na pojezierzu

Wiem co pisze bo pochodze z Mrzezyna spod Kolobrzegu i takie trasy robilem juz kilkadziesiąt razy

Wszystko tylko nie przez Koszalin - chociaz niby najblizej.

Od 3 lat jezdze do Kolobrzegu i w zeszlym roku wybralem trase nr 163 w Wałczu na Czaplinek i dalej jak w pysk wjechalem do srodka Kolobrzegu.

Szubciej spokojniej chociaz trasa pare kilometrow dalsza

Jutro tez jade

Koło Tuszyna nie jechałem to nie wiem czy remont się skończył
Co do trasy nad morze - w tamtą stronę wyjechaliśmy o 4:30 w sobotę i w Darłówku byliśmy o 16tej ( pierdolone Krośniewice, Nowy Ciechocinek i okolice Torunia - korki do świateł po 20 km )
Dzisiaj powrót - wyjazd o 5:40 i w Łodzi przed 13tą, z czego ostatnia godzina przez wiochę Zgierz i samą Łódź.
Łódź-Toruń-Bydgoszcz-Koszalin-Darłowo ( 465 km )

Cytat:
2007-07-23 23:01:00, rafalko pisze:
zadna z tych mozliwosci - katowice - wroclaw - zielona góra - gorzow wlkp - stargard szczecinski - trzebiatów - kolobrzeg - zawsze tak jezdze z wroclawia i jest dokladnie 460 km + te 170 km autostradą do wrocka - droga przez poznań i pile jest nieciekawa bo jest w cholere fotoradarów i na dodatek jak sie jedzie przez wałcz a nie koszalin to jest kręta na pojezierzu Wiem co pisze bo pochodze z Mrzezyna spod Kolobrzegu i takie trasy robilem juz kilkadziesiąt razy

460 km +170 km = 630 km ???

Jechałem w tym roku w jedną stronę od Katowic do Koszalina przez Łodź - Zgierz- Emilia (zjazd na autostradę A2) Poznań - Koszalin
KOmentarz: droga bezpieczna bo do Łodzi 2 pasmowa Gierkówka po remoncie (lepsza od Autostrady K-ce Kraków) - mogłem lecieć 180 km i zwalniać do 140 a Tiry mijać okrakiem - to samo od Emilii do Poznania. Od Poznania do Koszalina - piękna droga przez Wałcz (można podziwiać piękne krajobrazy pojezierza i bez korków i świateł - koniecznie przez Czaplinek - ODCINEK CZAPLINEK - POŁCZYN JEST NAJPIĘKNIEJSZYM ODCINKIEM POLSKIEJ DROGI ZWŁASZCZA ŻE JEDZIE SIĘ JUŻ NA ZACHÓD SŁOŃCA

Jedyna wada - w Tuszynie przed Łodzią roboty i straciłem godzinę oraz to że 100 km dalej niż E-11 Bytom Koszalin

Zaleta że na autostradzie A2 do Poznania sprawdziłem prędkość maksymalną - 225 km/h czyli koni nie pogubił.

Wracałem 22.07.2007 r. Od KOszalina do Chorzowa E-11 jechałem 8 godzin - odległość 525 km Nie było żadnych korków i remontów (była niedziela i brak korków w miasteczkach)

Wniosek przez Wrocław nigdy nie pojadę, bo nie widzę żadnej zalety tej trasy