| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Sergiusz- Espero 1.8 CD+LPG Sosnowiec | 2003-08-13 16:45:32 Panowie mam juz od jakiegos czasu problem z linka predkosciomierza.Zakladam juz chyba czwarta linke i wytrzymuje mi ona najwyzej 2 dni.Wymienilem juz tez ten czujnik co wkreca sie do niego linke i tez nic nie pomoglo. Może wiecie co moze byc przyczyna takiego szybkiego pekania linki? Albo poprostu produkuja taki kicz!!!!!!!! |
plump Espero 1,8 CD + LPG Kraków | 2004-05-03 18:53:34
|
Kufel Espero 2.0 CD Warszawa | 2004-05-03 20:03:22
Cześć 1. Tutaj jest cena linki. Podejżewam, że jest zbliżona do tej, jaką usyszysz w ASO, wiec jak sie pokręcisz, moze coś taniej znajdziesz. DOdatkowo pewnie sprzedają ją tutaj z pancerzem, ale śmiało możesz szukać samej linki. 2. Wymiana jest prosta. Dobierasz sie do linki od wewnątrz, poprzez odkręcenie obudowy kierownicy, zdjęcie panetu z włącznikami świateł i odkręceniu zegarów. Pewnie będzie trzeba także odkręcić ją pod maską, wiec szukaj jej drugiego końca przy skrzyni biegów. 3. Co do producentów, to bym sie tym nie przejmował. No ale może ktoś tutaj ma swoich faworytów Pozdrawiam. Paweł. |
plump Espero 1,8 CD + LPG Kraków | 2004-05-03 22:02:36 Nie trzeba nic odkręcać w srodku przynajmiej! Ja miałem probelem z linką, albo licznikiem i włożyłem rękę od spodu pod kierownicą i przyciska się platik i wyciąga linkę z licznika. Niestety ci dalej to nie wiem... nie wyciągałem całkiem. Ręce co prawda trochę pokiekreszowałem bo nie ma tam za dużo miejsca a poza tym z głową na pedałach nie jest za wygodnie A co do linki to spróbuj znaleźć punkt gdzie dorabiaja różnegoi rodzaju linki, w Krakowie jest taki |
AnJay 100-ny Członek Klubu Kołobrzeg | 2004-05-12 09:09:59 Linkę kupiłem (50 pln). Okazuje się, że może w zastępstwie być użyta linka od Nexii, jest o 2-3 cm dłuższa.
Moja to oryginał Daewoo do Espero. Teraz przyszedł czas na montaż. Niestety koreańczycy zostawili tam miejsca na swoje małe raczki, więc samemu raczej nie dam rady, a w ASO krzyknęli 60-70 pln za montaż. Czy jest jakiś specyficzny sposób montaży tejże, może ktoś ma już gotowy paten jak to zrobić? |
AnJay 100-ny Członek Klubu Kołobrzeg | 2004-07-17 21:23:18 Niestety znów linka udała się do krainy wiecznych łowów.
Miałem jeszcze nadzieję, że któryś z zaczepów się odczepił, ale po manualnym stwierdzeniu ich obecności tam gdzie powinny być, ze smutkiem muszę stwierdzić jej zerwanie. To już druga linka, teraz zainstaluję trzecią. Jeszcze dodam, że linka nazywa się w katalogach alternatywnie: - linka prędkościomierza, - linka licznika. Jej numer katalogowy to 96182122 i 96182121. [ wiadomość edytowana przez: AnJay dnia 2004-07-18 09:16:18 ] |