VFTS spoilery

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
zamieszczam zeskanowane przez fleszera fotki jakie zrobiłem po przywiezieniu do Krakowa z Węgier zestawu ospojlerowania dla Barthezza - jakby był ktoś ciekawy jak to wygląda
zresztą Barthezz miał zakładać to do Ładzianki niedawno więc moze już niedługo pochwali się jakimiś fotkami

a to szpera

a czxym sie mocuje te nadkola? na nity czy klej???
jak mi moje nadkola ryza wtranzoli, to moze tez se takie sprawie

oczywiscie nie podejrzewam, aby Barthezowi cos auto jadlo.....

Konriii, a nie masz jakiegos innego ujecia tej szpery?
Bo z tej strony nic nie widac.Wszystkie mechanizmy sa po drugiej stronie (tej niewidocznej).
A moze ktos wie jak to cudo jest w srodku zmontowane,czym sie rozni od fabryki?

Cena tych spojlerków to 400, czy mi się gdzieś przesłyszało?

Czekamy na relacje z jazdy z założoną szperą! Jakie to urządzenie ma przełożenie główne ?

Konrad może podaj jakieś bardziej szczegółowe info na temat szpery... może masz jakies linki ...może jakaś cena

hmmm szperę załatwiał Zoli - zresztą sam ma założona taką samą
kosztuje 25 tys forintów na węgrzech

Konrad litości podaj to w złotówkach
Może masz jeszcze jakieś info lub linki ..... lub choć jakie przełożenie to ma

tak na zdrowy chlopski rozum to szpera ma takie samo przelozenie jak seryjny mechanizm (najczesciej 4.1 lub 3.9) ale w tym cudzie jest blokada mechanizmu roznicowego.I wlasnie mnie interesuje jak to Wegrzy rozwiazali.

przeliczyłem ... około 449.05 zł wyszło bez transportu

do posiadaczy spojlerów - ile chcecie za danie tego do odlewu?

P.S.
Nie brakuje tam takiego spojlerka dachowego?

to jest załatwiane na czysto koleżeńskim polu - dobrą wolą Zoliego jest ze za tym jeździł, zamówił, założył pieniądze i odebrał (czeka sie na te cuda bardzo długi czas nawet na węgrzech). Mozliwosć zamówienia istnieje w zasadzie jedynie przed zlotem na węgrzech pod warunkiem ze się na ten zlot pojedzie i sobie to odbierze. Przelewanie pieniędzy i przesyłka z węgier dosć solidnie zmienia atrakcyjność oferty
No chyba ze ktoś sie wybierze po to na Węgry specjalnie to wtedy myślę że można to zamówić w innym terminie. Jednak zaznaczam że "przemysłowe" zamówienia odpadają włąśnie ze wzgladów czysto koleżeńskich.

Co do spojlerów i ewentualnych form to pytajcie barthezza ale nie wiem czy patrzy on często na forum - w internet patrzy jedynie sporadycznie z kafejek z tego co mi wiadomo

Janisz -oryginalny VFTS nie miał spoilera na dachu - a to jest oryginalne ospoilerowanie

miał spoilerek dachowy ale pytaliśmy się węgrów i nie jest już do kupienia

Hehe - no to niedopatrzyłem - ale na dachu to juz jakoś tak za bardzo odlotowo. A przecież do góry nie poleci))

Cytat:
2003-10-07 22:03:34, adam2106 pisze:
...ale w tym cudzie jest blokada mechanizmu roznicowego.I wlasnie mnie interesuje jak to Wegrzy rozwiazali.

To rozwiazanie wogole ma sens na zwyklych drogach? Chodzi mi o zuzycie opon i wogole samego mechanizmu.

Pozdro.

jesli kogos to interesuje to jestem w stanie robic takie spoilery w kazdej ilosci i w rozsadnych terminach(kilka dni). jedyne co potrzebuje to miec taki zestaw na kilka dni aby zrobic formy.

No to chłopaki na co czekacie?
Podrzućcie ten komplet Barthezza Walezemu, niech zrobi formę i zaleje rynek tanimi polskimi wyrobami.
Pozdro
Janosik

wlasciwie to lepiej by bylo robic cale plastikowe klapy, i blotniki. przednia maska moglaby byc tez z laminatu, najlepiej z tym wlotem jak u wegierskich ladzianek, ewentualnie moge dac wlot taki jak w fiacie 131 abarth.

Walezy - ile bys chciał za zrobienie zwykłej maski i tylnej klapy z żywicy i włukna do 2107?