Jakie felgi do malca......

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dzięki za wszystkie wypowiedzi na temat felg od starej bumy
Zrezygnuje z nich bo nie chce ryzykować !!!
Felgi te bardzo mi się podobały, a teraz nie wiem jakie mam kupić? Co
polecacie ??? ( oprócz alu, bo raczej na takie mnie nie stać)

jeśli chodzi o jakieś tanie, to dość ładnie wyglądają fele z DF ew. zastavy odmalowane na biało. chodzi mi o te z okrągłymi dziurkami. ja mam z tylu od sc 5.5 z przodu cc 5 , ale one podobno łatwo się gną

ja kiedys w swoim 126 miałem poszerzane 12"...te fajnie wygladały...zwłaszcza z rallycross`owymi gumami z tyłu!

poszukaj lub poszerz 12"

proponuje od zastavki lub df
cc to lipa i moge pokazać poniżej przy niewielkim bum tyle zostało

widynek nie pij do mnie sam zobacz
darek tylko zawracał

pić do ciebie to będę po zdanych egzaminach . trudno się nie zgodzić w obliczu takiej fotki, ale jest jeszcze jedno ale: są felgi od cieniasa i felgi od cieniasa, tzn oryginalne-fabryczne i podróby. mam nadzieję, że on miał podróby??(na feldze org. jest napis fiat lancia coś tam)

Cytat:
2003-06-21 18:02:55, qbaletek pisze:
ja kiedys w swoim 126 miałem poszerzane 12"...te fajnie wygladały...zwłaszcza z rallycross`owymi gumami z tyłu!

poszukaj lub poszerz 12"

Masz na mysli takie: ?

http://p1.padernet.silesianet.pl/~dooh/foto/29marca/photos/photo_16.htmlhttp://p1.padernet.silesianet.pl/~dooh/foto/29marca/photos/photo_35.html

[ wiadomość edytowana przez: dooh dnia 2003-06-21 18:35:51 ]

dokładnie...i teraz wyobraz sobie je pochromowane!!! niezły czad!

A ja do siebie zakładam alumki od starej bejcy-takie szprychowe A fajnie na malcu wygladaja jeszcze fele od Uno

ostatnio widziałem też super stalówki na malcu, niestety nie wiem od czego pochodzą, jeden polonez koło mnie też na takich stoi.. może ktoś? wyglądają bardzo nietypowo, są podzielone chyba na 3 częśći i w każdej częśći są bodajże 2 dziury takie prostokątne... widziałem je na maluchu tylko raz pomalowane na biało i ich widok mnie zmiażdżył

opel o ile się nie myle

a czy felgi np. od UNO będą pasować do maluszka ??? Gufi57@interia.pl

generalnie felgi od każdego fiata będą pasować.... nowego, starego...

Felga od uno jest taka sama jak w CC.Tylko krztałtem sie rózni.Ja na Uno kilka miesięcy jeździlem i nie narzekałem.Poprostu taka sama felga jak w CC.

tyle, że w uno wystepuje chyba tylko 5 " (albo cztery), a od cc/sc można kupić też 5.5 " .

A jak sie ma zestawienie: felga 13 (borbet A), plastikowe nadkole ochronne, i obniżony malan? Jaka musiałaby być opona żeby było ok? Tzn żeby bardzo nie tarło.

Borbet A plus nadkola plastikowe plus obniżone zawieszenie ?? Ciekawe zestawienie. Ale po pewnym czasie będzie spoko, nadkola same się przetrą . Na tył polecam 175/50R13 nie będzie tarło, wygląd i trzymanie się drogi na suchej nawierzchni miód. Poza tym to najniższa 13 calówka porównując do seryjnej 12. A na przód 135/70R13 ale trzeba magika żeby to dobrze założył na taką felgę < 5.5 cala szerokości > i ranty felgi nie są chronione przez oponę. RÓB Krzysiek RÓB. TUNING MUSI TRWAĆ !

ja dodam tylko tyle, byłem wczoraj na rajdzie swoim "mocnym" malcem i na tył założyliśmy 5" stalówki fiatowskie z oponami 145/70r13 debicy vivo,cis było po 2,5atm,efekt był taki że na pierwszej próbie St na 3 biegu ok 100km/h w lekkim łuku tył "puścił", (zawiecha BILSTEINA przód ,tył)wpadlismy w poślizg "ryby" ale z niego wyszlismy straciliśmy przez to 3 sek z groszami , i najedliśmy się niezłego stracha bo byłby daszek , to samo było z redukcji z 3 na 2 tył uciekł juz przed zakretem po tej próbie, zmienilismy koła na 4,5" z cieniasa z oponami Nawigator,tez 145/r13 i pózniej niebyło żadnych takich niespodzianek.dzisiaj juz te 5" felgi lezą gołe, wróciłem do 4,5".Tak wiec jak ktos chce zakładać szeroką fele z wąską oponą to chyba tylko na wygląd , do szybkiej jazdy sie to wg nas nie nadaje!bierznik poprostu nietrzyma , niezauwazyliśmy tez pogorszenia przyspieszeń ale i tak dziękuje, szeroka fela szeroki kapeć, jak byśmy mieli 155/65r13 to napewno było by wszystko ok.