Tulejki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mój mechanik poinformował mnie ze zbliża się czas wymiany tulejek i pozostałych pierdoł bo sparciała już guma wiem ze jest 8 tulejek ale nie wiem co to sa te pozostałe pierdoły koszt naprawy obliczył na 500zl za tulejki policzył 40zł szt. chciałbym się dowiedzieć co i jak wymienić i co i po ile kupić Pozdrawiam

Cytat:
2007-07-24 10:35:44, markon pisze:
Mój mechanik poinformował mnie ze zbliża się czas wymiany tulejek i pozostałych pierdoł bo sparciała już guma wiem ze jest 8 tulejek ale nie wiem co to sa te pozostałe pierdoły koszt naprawy obliczył na 500zl za tulejki policzył 40zł szt. chciałbym się dowiedzieć co i jak wymienić i co i po ile kupić Pozdrawiam

Chyba coś zmęczony jestem przed urlopem, ale jakoś nie wiem o które tulejkio Ci chodzi.

PS.
Tylko proszę, nie odpowiadaj w jednym zdaniu

tulejki w podwoziu, wahacza itd. co do urlopu masz racje nie byłem i nie będę praca ,praca i praca teraz jestem po nocce a od 3 tygodni nie miałem dnia wolnego

witam
z tyłu sa dwie w belce. z przodu po dwie na wahacz czyli razem sześć. mozna wymienic samemu. kwesti tylko odkrecenia kilku śrub ale zyby je odkrecic trzeba miec duzo "pary" albo dobry sposób.

ja silnet bloki tylnej belki musialem nie zle pokatowac zeby wyjsc zechcialy

no chyba zartujesz - jesli chodzi o przednie wachacze we wrocku tulejki są po:
- przednia 27 zł
- tylna 18 zł

Wiem bo wlasnie zamierzam je kupic i sam to zrobic w wolnej chwili...ale zeby az 40 zł sztuka - hmm to chyba mechanik ma blisko 100% marżę na czesciach ze sklepu

Cytat:
2007-07-24 23:30:41, rafalko pisze:
no chyba zartujesz - jesli chodzi o przednie wachacze we wrocku tulejki są po: - przednia 27 zł - tylna 18 zł Wiem bo wlasnie zamierzam je kupic i sam to zrobic w wolnej chwili...ale zeby az 40 zł sztuka - hmm to chyba mechanik ma blisko 100% marżę na czesciach ze sklepu

a oprócz tulejek co warto jeszcze wymienić oczywiście amorki i sprężyny sa ok

Cytat:
2007-07-25 09:30:40, markon pisze:
a oprócz tulejek co warto jeszcze wymienić oczywiście amorki i sprężyny sa ok

można się pokusić o wymianę sworzni wachacza i końcówek drążków kierowniczych

Cytat:
2007-07-25 10:14:01, krzychu_ch pisze:
można się pokusić o wymianę sworzni wachacza i końcówek drążków kierowniczych

ooo to jest to Sworzen Wahacza 4przód ?? i tył tak i Końcówki Drarzków 2szt przód i 2 tył ??? 4 tulejki przód i 4 tył to odrazu poduchy pod silnikiem i skrzynia?? no to spokojnie 500zł na same czesci pujdzie

No i z czego miche cieszy
Jak już wymieniasz tulejki przedniego zawieszenia to chyba warto dołożyć stówkę i wymienić sworznie wachaczy, końcówki drążków i może jeszcze łączniki stabilizatora

Wtedy masz pewność że przednie zawieszenie, które i tak jest bardziej narażone na przeciążenia (przyspieszanie, hamowanie, nagłe skręty kierownicą itd..) jest w jak najlepszym porządku

dzis zamówiłem klamoty do podwozia podaje ceny gdyby ktos kiedys
- tuleje przód 2x18zł 2x15zł
- swoznie 2x31zł
- tuleje belki tył 2x20zł
- końcówki drazka 2x28zł

nie zamawiałem ale dodam

- łączniki stabilizatora 2x 12zł
- sprężyny przód 2x 75zł
- spręzyny tył 2x78zł
- wahacz przód 2x116zł