Kiepski skręt przy wspomaganiu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jaka może być przyczyna??
Od kiedy założyłem wspomaganie do mojego Poldka(2 lata temu) to mam dwa razy mniejszą średnicę zawracania w lewą stronę, w prawo na ulicy zawrócę bez problemu, jak mam zawrócić w lewą stronę to przynajmniej na dwa razy, jak nie na trzy, co może być nie tak?? zawieszenie było wymieniane na nowe z tym samym momencie co wspomaganie więc może to wina zawieszenia, może mechanik źle podwiesił cały przód????

[ wiadomość edytowana przez: Koot dnia 2007-08-06 11:46:27 ]
[ powód edycji: zmieniałem tytuł ]

Miałem to samo. Przejściówka+wspoma od 132+szeroki zawias. Ten typ chyba po prostu tak ma-w prawo promień skrętu jak Mercedes w lewo jak Ikarus Dodatkowo do tego wszystkiego miałem urwaną śrubę ograniczającą skręt w prawo więc różnica była jeszcze bardziej widoczna. U Piotrka#389 jest odwrotnie-w lewo OK a w prawo na 5 razy.

Na kanał wjechałem, sprawdziłem....i wszystko chodzi swobodnie, nic o nic nie zawadza, nie mam pojęcia co to może być, to jest jedyna rzecz jaka mnie wqrwia w tym Polonezie, może coś z zawieszeniem jest nie tak?? może przy wymianie całego przedniego zawieszenia zostało coś źle podwieszone bo ja już nie wiem.

była wymieniana cała przekładnia od plusa ale wszystko było założone ok, mi sie wydaje że może to drązki coś są krzywo założone albo co, poprzedni właściciel mój szwagier też miał ten problem jeszcze przed założeniem wspomagania, to ja już nie wiem w końcu

Cytat:
2004-08-22 23:59:35, -SerU- pisze:
Miałem to samo. Przejściówka+wspoma od 132+szeroki zawias. Ten typ chyba po prostu tak ma-w prawo promień skrętu jak Mercedes w lewo jak Ikarus Dodatkowo do tego wszystkiego miałem urwaną śrubę ograniczającą skręt w prawo więc różnica była jeszcze bardziej widoczna. U Piotrka#389 jest odwrotnie-w lewo OK a w prawo na 5 razy.

Czy już ktoś rozwiązał problem z mocnym skrętem w jedną stronę a słabym w drugą?

A co mogło się zmienić w temacie, skoro to są ograniczenia konstrukcyjne? Zrób ręczniaka na żyletę i zawracaj na raz korzystając z niego.

Cytat:
2007-08-06 11:52:57, zenolop pisze:
A co mogło się zmienić w temacie, skoro to są ograniczenia konstrukcyjne? Zrób ręczniaka na żyletę i zawracaj na raz korzystając z niego.

Chodzi o to że w lewo mam skręt jak należy, patrzyłem w pod autem i drążek opiera się o zderzak, a skręcając w lewo skręt jest gorszy niż w poldkach do 97 roku, zauważyłem również że żaden element nie opiera się o ogranicznik. Wygląda na to że taki feler wypuściła fabryka. Myślałem że ktoś już wpadł na to jak to usprawnić.