| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
BDG Bydgoszcz | 2007-08-08 12:44:27 Witam,
Mam duży problem z LPG. Od 2 lat posiadam instalację w Nissanie Primera 1995, 1.6 pełen wtrysk. Obecna elektronika to Autronic AL-700. Zawsze były jakieś problemy z tym gazem. Od braku mocy, poprzez ciągłe strzały, lub częste gaśnięcie podczas ruszania w mieście itd. Regulacji miałem z 20 przez różnych magików, żaden nie potrafił tego zrobić dobrze. Obecnie samochód w miarę sprawnie jeździ tylko na gazie, jednak pali sporo - 12-13 L. Na benzynie dławi się i nie ma mocy. Prawdopodobnie jest uszkodzony komputer. Ostatni mechanicy co mi regulowali lpg mówili, że Autronic to kiepska elektronika i dobrze było by ją wymienić. Zastanawiam się nad kupnem nowego komputera. Zamontowanie tego samemu i pojechanie do warsztatu na ustawienie. Chcę tak zrobić z powodu kosztów. Za samo ustawienie zapłacę max 50 zł. A za kupno i instalację elektroniki majster zawoła na pewno kupę siana. Na allegro jest kilka rodzajów komputerów do około 250 zł: Stag-XL System kontroli sondy Lambda LOVECO-Pro STAG 50 BINGO-M BINGO S4 LECH model V-MAX Który sterownik będzie najlepszy (najszybszy) do mojego auta? Rozumiem, że każdy z tych komputerów pasuje do obecnej instalacji lpg. Dodatkowo chciałbym wymienić membranę w reduktorze. Pozdrawiam |
BDG Bydgoszcz | 2007-08-08 13:13:00 Dzięki za błyskawiczną odpowiedź. Tak, oprócz AL-700 mam jeszcze emulator na 4 cylindry. Nie wiem jednak czy to jest wtrysk full czy half. Silnik jest 16V jeżeli to coś pomoże...
Reduktor mam Tomasetto. Może on jest do pupy? Napewno trzeba go zregenerować po 2 latach... Dolot, filtr powietrza oraz mikser ma raczej dobry. Czyli skłaniać się ku http://allegro.pl/item222050163_stag_150_uklad_sterujacy_malopolska.html |
BDG Bydgoszcz | 2007-08-08 13:14:52 Dzięki za błyskawiczną odpowiedź. Tak, oprócz AL-700 mam jeszcze emulator na 4 cylindry. Czyli chyba mam full wtrysk? Silnik jest 16V jeżeli to coś pomoże...
Reduktor mam Tomasetto. Może on jest do pupy? Napewno trzeba go zregenerować po 2 latach... Dolot, filtr powietrza oraz mikser ma raczej dobry. Czyli skłaniać się ku http://allegro.pl/item222050163_stag_150_uklad_sterujacy_malopolska.html [ wiadomość edytowana przez: BDG dnia 2007-08-08 13:15:10 ] |
BDG Bydgoszcz | 2007-08-08 13:57:30 Więc kwestię elektroniki uważam za zamkniętą. Facet od Stag'a 150 ma w ofercie jeszcze jakieś BLOS'y po 300 zł. Trochę o tym poczytałem, ale mam mieszane odczucia. Rozumiem, że BLOS powinien zapewnić większa moc i mniejsze spalanie ?
Czy opłaca mi się to kupić do mojej Primerki? [ wiadomość edytowana przez: BDG dnia 2007-08-08 13:58:09 ] |