Problem z elektryka ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!!
Z moim Essim dzieja sie dziwne rzeczy gdy chce dzwignia (1) włączyć tylnia wycieraczke to wycieraczka nie dziala a za to wlanczaja sie przyciski nr (2 i 3) mozna je tylko wylonczyc wciskajac spowrotem przeloncznik Gdy wacze przycisk (2) podgrzewana tylnia szyba to odrazu wlancza sie przycisk (3) i dzisiaj zobzczylem ze tez swiatla gdy wlanczam ten przycisk (2) to slychac takie pykanie (jedno pykniecie) chyba przy skrzence Do tego mam problemy z obrotami (gdy wlanczam energochlonne przedmioty np nawiew to obroty dfosyc mocno spadaja) sprawdzilem mechaniczne czesci w silniku i wszystkie sa dobre. Co moze byc przyczyna takich dziwnych zachowan
Mialo byc zdjecie i dlatego jest napisane nr (1,2,3) ale jakos nie wyszlo wiec opisuje 1 - przekladnia przy kierownicy 2 - wlacznik ogrzewania tylniej szyby 3 - wloncznik swiatel przeciwmgielnych
pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: Lukaszzz dnia 2007-07-30 22:32:22 ]

skrzynka bezpiecznikow?

Cytat:
2007-07-30 21:36:30, lukas_s pisze:
skrzynka bezpiecznikow?

wydaje mi sie ze przy skrzynce bezpiecznikow

to przejrzyj jakie sa polaczenia, czy nie ma zimnych lutow, przeczysc styki - poszukaj w archiwum

Cytat:
2007-07-30 22:14:22, lukas_s pisze:
to przejrzyj jakie sa polaczenia, czy nie ma zimnych lutow, przeczysc styki - poszukaj w archiwum

oki dzieki

A sprawdź jeszcze stan złącza na progu bagażnika. Bo to wygląda tak, jakby masy nie było i silnik jej sobie szukał poprzez żarówki świateł przeciwmgielnych.

Cytat:
2007-07-30 23:31:12, Blazey pisze:
A sprawdź jeszcze stan złącza na progu bagażnika. Bo to wygląda tak, jakby masy nie było i silnik jej sobie szukał poprzez żarówki świateł przeciwmgielnych.

Dokladnie, ja mialem to samo, tez jak chcialem wlaczyc tylna wycieraczke to sie zapalaly swiatla przeciwmgielne i ogrzewanie szyby. To nie wina skrzyki bezpiecznikow wiec ja olej. Tu chodzi o mase. Przeczysc blaszki na tylnym pasie od bagaznika i te bolce. Mi sie to zdarza bardzo rzadko ale w takim momencie otwieram bagaznik i zamykam na nowo i juz zwarcia nie ma. Zagadaj do kolegi bociansana na priv. On sie w to zaglebial bo tez mial to samo, rezebral caly samochod i znalazl ze to o mase chodzi.

Więc jeśli to chodzi o masę dla tylnej klapy to nie czyść żadnych blaszek bo mają mało wspólnego z masą tylko daj WD40 na zawiasy.

Cytat:
2007-07-31 00:03:48, R_O_Y pisze:
Więc jeśli to chodzi o masę dla tylnej klapy to nie czyść żadnych blaszek bo mają mało wspólnego z masą tylko daj WD40 na zawiasy.

Przeczysc blaszki tak czy siak , nie zaszkodzi. U mnie tak sie dzialo bo mialem malowany caly samochod lacznie z klapa bagaznika.

Cytat:
2007-07-31 00:03:48, R_O_Y pisze:

Gdzie na zawiasy wytlumacz dokladniej. pozdrawiam

zawiasy klapy te u gory - na tych co sie klapa otwiera

Cytat:
2007-07-31 15:44:24, lukas_s pisze:
zawiasy klapy te u gory - na tych co sie klapa otwiera

Dokładnie, a na dowód że mam racje wypowiedź RavenMOH, po lakierowaniu miał na nich farbę i no-contact hehe.
Pozdrawiam.

Chlopaki jednak problem nie tkwi w tych blaszkach ani zawiasach przeczyscilem je dokladnie i nic nie dalo Rozmawialem z bociansanem i on mowil ze problem jest ze skrzynka bezpiecznikow albo jakims kabelikiem (musze sprawdzic mase) pozdrawiam