MotoNews.pl
5 Od czego moga piszczec kola przy skrecie? (191125/45) - NT

Od czego moga piszczec kola przy skrecie?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Piszczy przy skrecie w lewo,prawe kolo.Tak jakby opona.Ale piska tylko jak ruszam lekko wiec napewno kolo nie boksuje i piska tylko jak przyspieszam.Co to moze byc?

[ wiadomość edytowana przez: Przemm dnia 2007-07-26 18:21:12 ]

może zbieżność, może tak juz ta opona ma najlepiej to chyba w jakims warsztacie sie dowiesz

Zbierznosc ustawiana miesiac temu.Kola wywazone.

popierwsze zawieszenie do przejrzenia moze wybity ktorys sineblock i przestawia sie geometria kola

po drugie co bardziej obstawiam zle sprawdzona geometria calego kola moze gosc sprawdzil ci tylko zbieznosc a reszta kąty pochylenia i wpyrzedzenia kola ?

a może po prostu jest mało powietrza w kole???

a może to nie opony ani geometria kół, ale cos ze skrzynią biegów (półosie, mechanizm różnicowy, albo cos innego)

Proponuje sprawdzic powietrze w kolach czy wszedzie jest tyle samo, u mnie to pomoglo, mimo ze zbieznosc zwalona

jeszcze moga byc drazki kierownicze do wymiany. Zajmij sie tym prblemem szybo bo moze okazac sie ze ci zje opony..

A zbieżność jak ustawiałeś to sprawdziłeś czy mechanik dobrze poskręcał - ja miałem już taki przypadek, że mi "poskręcali" drążki tak, że do domu dojechałem i coś mi koło zaczeło latać. Mogło ci się przestawić - piszczało przed zbieżnością i po niej, czy dopiero po zbieżności?

zbieznosc albo jakis spory luz w zawieszeniu, moga byc tez wyzabkowane opony.