MotoNews.pl
12Dobranie koloru lakieru (191446/25) - NT

Dobranie koloru lakieru

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Na początku sierpnia chcę pozbyć się rdzy z dołu drzwi. Muszę to jakoś polakierować i tu mam problem. O jaki kolor poprosić? Mam bordowe Espero, gdzie znaleźć kod koloru?

Cytat:
2007-07-30 17:50:46, Cameel pisze:
Witam, Na początku sierpnia chcę pozbyć się rdzy z dołu drzwi. Muszę to jakoś polakierować i tu mam problem. O jaki kolor poprosić? Mam bordowe Espero, gdzie znaleźć kod koloru?

na tabliczce pod maską na tej pomalowanej

Cytat:
2007-07-30 17:50:46, Cameel pisze:
Witam, Na początku sierpnia chcę pozbyć się rdzy z dołu drzwi. Muszę to jakoś polakierować i tu mam problem. O jaki kolor poprosić? Mam bordowe Espero, gdzie znaleźć kod koloru?

najlepiej zdejmij klapke wlewu lub obudowe lusterka jedz na powazkowską róg burakowskiej tam napweno cos dobiorą niewiem jak metalic ale perła granat to koszt ok 320/litr metalic pewnie tanszy mylsle ze ogarniesz sie w 250zł/l

najlepiej nie baw sie w numery bo slonce zmienia odcien lakieru, wykrec klapke i znajdz jakas mieszalnie farb niech ci namieszaja identyczny lakier i utwardzacz zeby ci jeszcze dali. Ja zaplacilem za bordo 150zl za 250ml lakieru

Jak chcesz iść po najmniejszej linii oporu to Motip robi spraje w kolorach dajewo.

Tak, Motip robi spraye w kolorach DEU, ale jak ktoś prędzej zauważył lakiery bledną, matowieją i inne tam. W moim przypadku po nałożeniu lakieru Motip efektu końcowego nie moge uznać za udany , widać wyraźną różnicę (mój lakier do granat 22L)
Radze również wybrać się do mieszalni, ja też tak zrobie jak troszku funduszy wpadnie
Pozdrawiam

Cytat:
2007-08-07 10:51:24, piotr_kulas pisze:
...... widać wyraźną różnicę (mój lakier do granat 22L)

22L było w dwóch odcieniach jasnym i ciemnym.A motip robi tylko jeden-akurat nie twój

L22 to kolor mojego i Aranosa inny odcien to chyba ten fioletowy chyba mieszasz coś Jacku
Za litra L22 w Zalesiu Górnym zapłaciłem prawie 400zł
pózniej znalazłem na powązkowskiej po 320

Cytat:
2007-08-07 23:16:08, Kula69 pisze:
L22 to kolor mojego i Aranosa inny odcien to chyba ten fioletowy chyba mieszasz coś Jacku Za litra L22 w Zalesiu Górnym zapłaciłem prawie 400zł pózniej znalazłem na powązkowskiej po 320

ten inny to mój sam niewiem jaki m kolor ale 22l jest za ciemny

Jezu ludzie, skąd Wy takie ceny bierzecie. Jak ja się cieszę, że mogę części kupować poza Warszawą. Mam rejestrację PKS i wszyscy poza moim miastem się ze mnie śmieją. Nad morzem byłem, śmieją się, na codzień jeżdżę po Warszawie, śmieją się. Mogłem mieć rejestrację WN, ale teraz ja się śmieję, jak ja za OC i NW i Assistance zapłaciłem 670zł, a na Warszawę miałem 1200. Dlatego mam PKS . Ale wróćmy do tematu. Dzisiaj kupiłem 100ml tego lakieru i zapłaciłem.... 23zł. Bordowy metalic

Cytat:
2007-08-09 23:34:36, Cameel pisze:
Dzisiaj kupiłem 100ml tego lakieru i zapłaciłem.... 23zł. Bordowy metalic

Tak OK. ale to jest ten sam lakier co spray Motip tylko w małej metalowej zakręcanej puszce u mnie tez jest to w sklepie ja sobie wiozłem 25ml za 10zł z pędzelkiem cos na styl lakieru do paznokci przelicz sobie to na całe auto albo na litrowa puszkę 230zł różnica zawsze będzie dobieranie daje 99% pewność chyba ze malujemy cała furę wtedy wedle swego uznania