Podwójne ryglowanie z pilota

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Kupiłem alarm i chcę go podłączyć w taki sposób, abym mógł podwójnie ryglować drzwi. Kluczykiem działa pięknie, a z pilota... Jak nacisnę przycisk "zamknij" to blokują mi się drzwi, ale nie zapadają się klamki. Jak nacisnę drugi raz "zamknij" to wtedy zapadają się klamki, ale drzwi nie ryglują się podwójnie (można je otworzyć od środka). Co mam zrobić? Może wystarczy podpiąć pod zamykanie jakiś kabelek, ale który? Jaki kolor? Pomóżcie. Na forum nie znalazłem żadnego dokładnego rozwiązania takiego problemu.

jakiej firmy masz alarm??

Teraz to Ci nie odpowiem... Wszystko mam w garażu,a nazwy nie pamiętam... Ale skoro mogę zamykać na 2 razy to ta funkcja ryglowania z pilota będzie działać. Tylko co muszę pod to podpiąć?

no właśnie to zalezy od alarmu. Mój ma zworkę która załącza owo podwójne ryglowanie.

Poszukałem na allegro i na 99,9% mam ten alarm http://allegro.pl/item230726726__alarm_z_pilotami_scyzoryk_super_.html
Powiedz mi jaki kabelek muszę podłączyć do alarmu, aby ryglował mi drzwi. Miałem do tej pory jakiś moduł, abym mógł zamykać drzwi na pilota, ale to był jakiś najprostszy, bez żadnych dodatkowych funkcji i nie wiem co mam pod niego podłączyć.

Jest mi w stanie ktoś pomóc? Jeżeli to coś ułątwi to alarm nazywa się MaxiCar

Podepne sie chetnie pod temat jakis czas temu pytalem o to samo, nie podalem jedynie jaki mam alarm, ale temat pozostal bez odpowiedzi. Przeszukalem allegro i ja mam RTX Tornado

teraz pytanie czy wasze alarmy mają taką zworkę

Cytat:
2007-09-03 15:38:18, paco_84ET pisze:
teraz pytanie czy wasze alarmy mają taką zworkę

A gdzie jej szukac? w instrukcji nie ma nic na temat podwojnego ryglowania...

Mam zeskanowany schemat tego alarmu jesli to w czyms pomoze

czytajac posta postanowilem zobaczyc czy ja tez mam takie cos i okazuje sie ze mam :d

ale tez na pilocie nie dziala

ta zworka znajduje się w centralce. Po jej przełożeniu u mnie zaczął sięryglować podwójnie. A w przypadku braku tego w waszych alarmach należy założyć coś co przedłuża bytnośc prądu na obodzie i rygluje podwójnie kosztuje u mnie w mieście 7,90

Cytat:
2007-09-03 17:25:07, paco_84ET pisze:
ta zworka znajduje się w centralce. Po jej przełożeniu u mnie zaczął sięryglować podwójnie. A w przypadku braku tego w waszych alarmach należy założyć coś co przedłuża bytnośc prądu na obodzie i rygluje podwójnie kosztuje u mnie w mieście 7,90

Cos, czyli co konkretnie?

Jak sprawdzić czy jest taka zworka? A jak okaże się, że nie ma to co dokładnie trzeba kupić i pod co to podpiąć?

Czemu przy zamykaniu drzwi pilotem zamki mi się blokują, ale klamki nie zapadają się? dopiero jak nacisnę drugi raz "zamknij" to klamki się zapadną?