| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Cameel Ford Mondeo MK2 kombi Warszawa Ursynów | 2007-08-04 20:55:31 Witam,
Pisałem wcześniej o problemie z autem i doszedłem do tego, że wymienię cewkę, kopułkę i palec. Wszystko kupiłem, cewkę wymieniłem bez problemów, ale mam problem z odkręceniem dolnej śrubki kopułki. Widziałem fotkę auta bez klimy i bez gazu i dostęp jest idealny. Ale ja mam i gaz, i klime i za cholerę nie wiem jak dostać się do dolnej śrubki. Ma ktoś jakiś patent do tego? Druga sprawa, żeby nie zakładać nowego wątku. Chciałbym wymienić klakson. Wydaje mi się, że muszę pas przedni zdjąć (to między światłami). Dobrze kombinuję? Chciałem dzisiaj odkręcić śruby mocujące, a stanęło na tym, że to jest tak pozapiekane, że złamałem nówkę grzechotkę z supermarketu . Jak się dostać do klaksonu? Od dołu jest dostęp, ale śruba mocująca klakson jest na górze |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2007-08-04 23:03:58 1. nie odkręcaj kopułki, tylko cały aparat zapłonowy. zauważ przy tym, że po poluzowaniu śrub można nim obracać (tak ustawia się zapłon). Zaznacz robiąc rysę w metalu położenie aparatu względem silnika przed demontażem.
2. klakson - bez problemu dostaniesz się kładąc się pod zderzakiem 3. grzechotka - kup nową, tylko zwróć uwagę, by nie kosztowała mniej niż 50 zł, a posłuży Ci trochę dłużej ![]() |
gafcio Klubowy Weteran espero 1.8/Zoffija 1 ... sosnowiec | 2007-08-05 00:04:27 Cameel napisał :złamałem nówkę grzechotkę z supermarketu Jak kupisz tam młotek, to Ci się w bok zagnie
|
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2007-08-08 22:43:14
Ktoś już pochwalił się takim manewrem jak zwalenie kółka magnetycznego.Nawet chwalił się,że dał radę bo ciężka było je ściągnąć .A potem była kupa postów bo mu się zapłon przestawiał. |
Cameel Ford Mondeo MK2 kombi Warszawa Ursynów | 2007-08-08 22:50:35 Dlatego wolałem się za to sam nie zabierać. wymieniłem tylko uszczelkę pokrywy zaworów, bo miałem 2 na 4 swiece w oleju zanurzone. Teraz to bym chyba musial wymienic swiece. i od razu przewody tez |
nawigator5 Klubowy Weteran espero 1.5 lpg Poznań | 2007-08-09 07:29:53
"My" swoje a Cameel swoje...
Przede wszystkim musiałbyś [musieliby Tobie] wymienić: 1. cewkę w aparacie zapłonowym, 2. cewkę w aparacie zapłonowym, 3. cewkę w aparacie zapłonowym, ...koszt to ok. 20zł ...a póżniej możesz wymieniać wszystko inne co chcesz. |
krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2007-08-09 08:34:31 Dogadajta się na privach i niech który warszawiok podjedzie i pomoże nowemu w potrzebie |
Cameel Ford Mondeo MK2 kombi Warszawa Ursynów | 2007-08-09 23:40:29
Spokojnie, zrozumiałem o co chodzi, dlatego napisałem, że sam się za to nie zabieram. A uszczelkę chyba dobrze, że wymieniłem, bo olej leciał. Na razie jestem poza wawą, jak wrócę w przyszłym tygodniu, to będę kombinował się z kimś dogadać. Może w końcu po raz pierwszy do Pana Sławka podskoczę... |
slayter Member Klubu Espero Espero TOTAL SERIA Warszawa | 2007-08-10 10:41:30 Sławek w poniedziałek wymienił mi właśnie tą magiczną cewkę impulsatora (taka zapinka na 10 cm przewodach). Mam też:
-nowe przewody WN i świece -nowy palec rozdzielacza i kopułka i inne duperele nie związane z tematem posta. Jeżeli nie wymieniałeś tego wcześniej albo nie widziałeś aparatu od środka to lepiej jedź do Sławka czy kogoś innego z tą cewką, bo później będziesz się bujał z niewłaściwie ustawionym zapłonem. |
Cameel Ford Mondeo MK2 kombi Warszawa Ursynów | 2007-08-10 17:40:52 slayter, jeśli można, ile Ci Pan Sławek wykasował za to? |