PROBLEM Z ELEKTRONIKĄ !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!! Mam spory problem . Jestem posiadaczem maluszka od ok miesiąca i nie poznalem jeszcze wszystkich jego układów. Mam problem, który objawia sie tym, ze nie pali mi sie lewe światło mijania (długie i postojowe OK) Sprawdziłem juz żarówke i dalej to samo. A wiec w czym problem ? Podejrzewam ze to któryś z bezpieczniczków, ale który ? Jeśli miałes kiedys podobny problem błagam odpisz !!!

na poczatek przeczyść kostke podpiętą do światła, popraw styki, pryśnij WD40, bezpiecznik odpowiadający za świtła mijania to bezpiecznik nr.8 czyli ten nalbliżej przedniej szyby, sprwadż bezpiecznik, popraw styki a najlepiej wszystkie spryskaw w/w preparatem...jeśli niec się nie zmieni to szukaj winy w przewodach...miłej pracy!
pozdro.

JEZDZE SAMOCHODEM POLSKI FTIAT 126P POLECAM KSIAZKE

przeciez WD 40 i styki to 2 inne rzeczy... sa inne preparaty w sprayu do stykow, moze byc cos takiego do czyszczenia glowic AV ale nie WD. A jak chcesz tanio to Benzyna Ekstrakcyjna lub spirytus

to nie elektronika tylko elektryka

mialem ten sam problem. moja rada taka idz do sklepu i kup 2 nowe kostki ze stykami i wymien. te co masz pewnie juz sa styrane i prawie do niczego sie nie nadaja.(tak bylo w moim przypadku) Koszt to 6zl za jedna kostke ze stykami.

oturz ja zawsze stosowałem WD40 lub AP75 do tego typu usterek i nie tylko... świetnie radzi sobie z korozją, wypiera wodę i ma właściwości konserwujące

[ wiadomość edytowana przez: Lunatic dnia 2003-06-27 13:36:48 ]

[ wiadomość edytowana przez: Lunatic dnia 2003-06-27 16:02:14 ]

Zgadzaz się z przedmówcą, WD40 dobrze sobie z takimi sprawami radzi, a jak nie wierzycie to możecie popatrzeć sobie na zastosowania preparatu i wypróbować !!!!!!

Oki, juz spoko działą wszystko. Sprawdziłem styki, bezpieczniki i juz chodzi jak 12 lat temu jak wyjechał z taśmy produkcyjnej )) Ale styki i tak wymienie, bo sa troszke stare. Dzieki WAM za pomoc !!!