Skracanie drazka zmiany biegow.....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak skracaliscie drazek zmiany biegow to pozniej go gwintowaliscie czy znalezliscie jakis inny sposob montazu galki zmiany biegow ???

Jesli chcesz przykręcić po ścięciu gałke z gwintem to narzynka M12(niektórzy mówią ze M10, u mnie idealnie oryginalna gałka pasuje na M12)

albo przy okazji zmienic gałke (uniwersalne sa kontrowane wkrętem z tyłu gałki i nie potrzeba nic gwintować). Po tych dwóch wypowiedziach myślę że sprawa wyjaśniona

Przenoszę do pytań bo tam bardziej pasuje ten temat

Po co skracales drazek??
To nic nie daje a juz na pewno nie krotsze skoki drazka jub szybsza zmiana biegu jedynr co to daje to ciezsza zmiana biegow.
Jak juz zalezy Ci na krotkich skokacj to jest cos takiego nazywa sie chyba Quick shift albo cosa w tym stylu i na pewn o dziala!!!
Poadrawiam!!!

Cytat:
2007-08-07 20:30:14, dulin7 pisze:
Po co skracales drazek?? To nic nie daje a juz na pewno nie krotsze skoki drazka jub szybsza zmiana biegu jedynr co to daje to ciezsza zmiana biegow. Jak juz zalezy Ci na krotkich skokacj to jest cos takiego nazywa sie chyba Quick shift albo cosa w tym stylu i na pewn o dziala!!! Poadrawiam!!!

A kto tu oczekuje krótszych skoków. Pare centymetrów różnicy nie robi a wygląda lepiej.

no pewnie ze nie o inne skoki mi chodzi tylko o wyglad bo oryginalna to wyglada jak w duzym fiacie

No chyba ze tak.
Sorry ale ja ponad wyglad cenie funkcjonalnosc i osaigi!!
Pozdrawiam!!

około 4cm skrócona:

ja skróciłem 5 cm i jest git
biegi normalnie wchodzą