Nie moge zatankowac butli

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wszystkich

mam taki problem
nie moge zatankowac butli do pełna a nieraz nawet pusta ma zamkniety zawór.wymieniłem ten zawór do tankowania profilaktycznie ale problem lezy chyba w tym pływaku.
Czy da sie to rozebrac,nasmarowac jakos i ustawic zeby napełniało butle do tych 80%?
czy po całkowitym wyjezdzeniu gazu i zakreceniu zaworów moge bezpiecznie i bez szkód odkrecic ten cały korpus zaworow na butli?
Zalezy mi na szybkich poradach bo wyjezdzam na dniach za granice .butla to zwykły walec 40litrów

Witam, jeżeli nie wiesz jak się do tego zabrać to raczej nie polecam samodzielnej naprawy, ale postaram sie opisac jak to zrobic.
1. Oprużnić butle z gazu, co się da to wyjeździć a reszte spuścić odkręcając przewody które dochodzą do wielozaworu. (ostrożnie bo można sie poparzyć)
2. Z pustej juz butli wykrecasz wielozawór (ten cały korpus)
Prawdopodobnie przyczyną twoich kłopotów jest zawieszający sie pływak, wiec wystarczy odgąć go delikatnie w bok i sprawdzic najlepiej za pomocą sprężarki czy prawidlowo otwiera i zamyka zawór, możesz przesmarować zawory za pomocą jakiegoś WD-40 czy jeszcze czegoś podobnego. Puźniej wszystko dokladnie do kupy tak jak bylo przed demontarzem i jest OK. u mie pomogło
Cytat:
czy po całkowitym wyjezdzeniu gazu i zakreceniu zaworów moge bezpiecznie i bez szkód odkrecic ten cały korpus zaworow na butli?

Zawory mają być OTWARTE!!! w innym wypadku nie spuścisz gazu z butli.

Pozdrawiam
Pozdrawiam

dzieki wielkie!

czyli ten pływak porusza sie na boki a nie do góry?

pływak porusza sie do góry, ale istnieje taka możliwość że jest przegiety w ktoras strone i przez to sie przywiesza