MotoNews.pl
4 Maglownica TRW czy ta druga (100881/45) - NT

Maglownica TRW czy ta druga

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Mam jakieś wycieki w maglownicy, niestety od strony pasażera, w essim mkVII.
JAk poszperałem na forum to wyszło ze w essich były maglownice z 2 firm, TRW i Wulfencośtam.
Z tego co jeszcze doczytałem to poznać która jest która mozna po przewodach. W TRW maja być wkręcane.
I teraz sedno sprawy, przyjrzałem sie swojej maglownicy no i przewody są wkręcane , a przynajmniej są zakończone ja przewody hamulcowe w poldkach. Jak by ktoś znał to z autopsji to prosiłbym o potwierdzenie, czy mam TRW.
pozdro

.. potwierdzam ... maglownica TRW ma wkręcane końcówki przewodów ciśnieniowych .....

no to chłopie masz szczęście że masz TRW, sa do niej zestawy naprawcze

Też sie cieszę ze to TRW , wyciek jest niewielki ale przed zimą trzeba by sprawę załatwić.

pozdro

Sorka że odgrzebuje temat (pewnie dostane tytuł górnika roku ) ale jaka maglownice mam zakupić?? Na 99% mam TRW (tak mi juz 2 mechaników powiedziało że mam przewody wkręcane).
Oto wykaz co oferuje FOTA: Link

Nie chce mi sie bawić w żadne uszczelnianie itp itd a cieknie juz ok 1l / 1k km.

up

Masz takie wejście?

No na 99% mam to samo co na zdjęciu - kiepsko się patrzy bo wszystko w płynie i innym syfie a akurat nie chciało mi się brudzić. Tam pomiędzy tymi 2 wonymi gniazdami na przewody taka blaszka jakaś jest. A jeżeli w tej Wule... są inaczej rozmieszczone wejścia to mam to na 100%.

I teraz pytanko czy opłaca sie nowa kupować za 1200 czy spróbować jakąś używke?? ile używka może wogóle kosztować w wawie i okolicach?? Do piątku muszę coś kupić bo wymieniam całą zawiechę i nie opłaca mi się wszystkich nowych gumek kompać w płynie od nowa.

kupuj uzywkę albo regenerowaną , albo swoją daj do regeneracji coś koło 500-700zł zapłacisz za regenerację

używkę można dorwac na allegro ale wiesz jak to jest możesz zapłcić 200-300zł i kupić kota w worku

No właśnie bardziej się zastanawiałem nad używką. bo koszt regeneracji powiedzmy 600, koleś powiedział że wyjęcie i włożenie 250. Nowa kosztuje 1200 a używka 200 - 400 tylko że nie ma jej nigdzie na szrotach w wawie i okolicach.

A od którego roku montowana była TRW?? Bo jak patrzę na allegro to magiel z 91r wygląda tak samo (przynajmniej wejścia przewodów)

[ wiadomość edytowana przez: koldek dnia 2007-04-16 21:40:10 ]

Jestem świeżo po operacji wymiany magla - fotorelacja w przygotowaniu.
Demontaż i montaż ramy pomocniczej to jakieś 2 - 2,5 godziny (2 osoby). Wymiana magla po wyjęciu ramy to jakieś 10min = 250 PLN !!!
Co do wyboru nowa czy uzywana... Kupiłem kiedyś używkę (ponad 3 lata) i zaczęła mi teraz leciuteńko łzawić górą. Płynu nie ubywało mi znacznie ale postanowiłem zregenerować tę starą która ciekła obficie i zamieniłem magle. Dziś 3 dzień i zero wycieków, tylko troszkę za bardzo skręciłem luzy i teraz kierownica kręci się dość twardo. Fotorelacja mojego autorstwa z regeneracji jest na forum - polecam.

No ja chyba na razie zdecyduje się na używke a za 2 -3 lata już będziemy Saabem 9-5 lub Audi A6 śmigać. A jeżeli będzie kaska to postaram się o Mustanga.

[ wiadomość edytowana przez: koldek dnia 2007-04-16 22:55:23 ]

O! Widzisz po co sobie żałować. Ja zostaje przy Essim - z przekonania.

no ja też bym został ale zbyt często coś mu dolega. Ale może będzie Mustang a to też fordzik

Cytat:
2007-04-16 22:44:52, R_O_Y pisze:
Jestem świeżo po operacji wymiany magla - fotorelacja w przygotowaniu. Demontaż i montaż ramy pomocniczej to jakieś 2 - 2,5 godziny (2 osoby). Wymiana magla po wyjęciu ramy to jakieś 10min = 250 PLN !!!

zapomniałes napisac jeszcze o kosmetyce takiej jak zdjecie kół odłączenie drążków, spuszczenie płynu itp

a ramy nie trzeba zdejmować , wystarczy ją trochę poluzować i magiel wyjdzie - wiem bo już dwa razy tak robiłem niestety

Nomi będzie zakładaj znajomy i wymiana magla + cała zawiecha z przodu nie powinno przekroczyć 300 pln.

Cytat:
2007-04-06 23:23:30, R_O_Y pisze:
Masz takie wejście?

jak mam taka to jaki to model?

mi tez ciekła wymieniłem na uzywke za 350 zł (mam MKVI) , stara lezy w piwnicy.. moge komus wysłac .. jak chce mu sie regenerowac :

Może ktoś z Was upewnić mnie co do tego jakiego typu to jest maglownica??
Nie wiem czy mogę się zabrać za uszczelnianie, czy pozostaje szukanie niecieknącej używki

NOWA

nowa 380