| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
fiB HF MEMBER Hyundai Excel Elbląg | 2007-08-14 08:24:38
Czy jak go montowałeś użyłeś pasty do tłoczków i cylinderków? ułatwia poruszanie się tłoczka, wymieniałeś gumy z zacisku? Dodatkowo przydało by się spuścić stary płyn z tej części przy odpowietrzaniu i zastąpić go świerzym.
No a przy okazji rozmontowania zacisku można zdjąć ten wąż i przeczyścić, ewentualnie wymienić. Chociaż ja mam auto już 16 letnie i hamulców wcześniej przede mną raczej nikt nie robił poza wymianą klocków, tarcze miałem jak żyletki, a zaciski zapieczone na amen- wymieniłem gumy, wyczyściłem tłoczki i nasmarowałem, wymieniłem płyn i działa bez zarzutów, węży gumowych wogóle się nie dotykałem. |
Coolio HF MEMBER Hyundai Scoupe SLC Rybnik | 2007-08-17 13:31:35 Hej. Jeśli chodzi o płyn hamulcowy to jak robiłem zacisk to stary spuściłem i wlałem nowy.
Wczoraj znowu pogrzebałem przy tym zacisku. Wszystko chodzi lekko, klocki też. Po założeniu zacisku na tarczę i próbach hamowania tłoczek się cofa (choć nie tak głęboko jak w drugim kole). Jednak koło obraca się dość lekko. Jest o niebo lepiej niż wcześniej. Jednak po przejechaniu 10-15km. Śruby mocujące koło do piasty z jednej strony są letnie, natomiast z drugiej są bardzo gorące. Pozostaje tylko ten przewód gumowy, o którym pisaliście. Obejrzałem go z zewnątrz i nie widzę na nim nic podejrzanego. |