Silnik 1.9 td

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. chce włożyć do mojego kanta silnik 1,9 td od Citroena. Chciałbym zasięgnąć Waszej opini na ten temat.

W tej kwestii niewiele podpowiem, ale z uwagą będę śledził ten wątek.

Z tego co ja wiem, może być problem ze zmieszczeniem...
...jak możesz bez problemu zauważyć przód poldolota jest dłuższy niż kanta, a jak zdarzyło mi się patrzyć na ułożenie Diesla 1.9 w polonezie to jest tam wszystko upakowane na styk...
...zazwyczaj w kantach robili małą serię 1.6D

a tak w ogole to z dieslem jest kupa... nie pokrecisz na 6000 rpm

no na 6 nie pokręce. ale turbo to idzie ponad 5

1.9 TD w Kancie
Buda rozjedzie się w b.szybkim tempie - wszystkie zgrzewy na przodzie popuszaczają.

Znam opinie ludzi,którzy za komuny bawili się w przekładki zachodnich diesli do kantów - może i dobre, ale na krótką metę.

[ wiadomość edytowana przez: Remias dnia 2003-06-21 01:28:27 ]

ja dzisiaj zakladalem silnik do swojego kanta 1.6 diesel z vw golfa 2
to byl oryginalnie przerobiony silnik,tzn obudowa pomiedzy silnikiem i skrzynia biegow,wszystki pasowalo oprocz kolektora wydechowego i trzeba bylo puknac gdzieniegdzie,troszke szlifnac i takie tam
ten silnik poprzednio byl zamontowany w polonezie tak wiec kolektor sie tam miesic a ja do kanta musialem przerobic......

zdecydowanie diesela nie polecam do kanta. Klekot w kancie ??? mi cos nie pasuje za bardzo

chłopaki w tych czasach gdy cena paliwa dochodzi do 3.50 to nawet pasuje miec dieselka,jeszcze pare lat temu mozna bylo miec benzyniaka a nie ropniaka jak cena benzyny była niedużo wieksza albo równa.

Klekot nie klekot. ale to 100 KM ma. mój zamysł jest taki żeby nie stosować w nim turbosprężarki tylko kompresor od mesia 230. znajomy załatwia używki gzieś od 900 do 1200.

1.9 td no no to mi sie podoba

no ciekawe co z tego wynalazku wyjdzie

jak benzyna Ci droga to wsadzaj 2.0 i gaz...