Obroty

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Mam pytanko moze miał ktos taki przypadek ze na luzie skacza obroty nie sa to jakies duze wachania ale od 900 do 1000 . Silnik 1,8 z instalacja gazowa .Dzieje sie tak na gazie i benzynie.Wymienione zostały juz kable zapłonowe ,swiece , cewka w aparacie zapłonowym , palec oraz kopułka . Bedac u znajomego powiedział ze moze byc to sonda lambda. prosze o porade

to predzej brudna przepustnica..albo wezyk od MAP sensora..gdyby to byla lambda to zauwazalnie wzrosloby spalanie

ja mam podobny problem ale na bezynie tylko na gazie mi sie nie dzieje. wymienilem krokowego i wyczyscilem przepustnice ale to samo co bylo to, jest skacza i to mnie denerwuje!!!!! qbaj napisz prosze gdzie sie znajduje ten wezyk od MAP sensora tylko ze ja mam 1.5 16v. slawek1973 moze sprobuj wyczyscic krokowego moze to cos da!? dzieki z gory i mam nadzieje ze pomogłem
pozdrówka

Silnik krokowy wymieniłem na nowy

MAPsensor jest na podszybiu przyczepiony pod uszczelke komory silnika..to prostokatne czarne pudeleczko wielkosci pudelka zapalek od niego leci wezyk gumowy

to ja naprawde nie wiem moze komp ci szwankuje?! dziki za wyjasnienie ja sprawdze. pozrawiam zycze wyjesnienia problemu