Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Adrian_M Mazda 323F BJ DiTD Ostrowiec Świętokrzyski | 2007-08-26 13:27:19 Witam Szanowne Grono!
Mam pytanie jak wygląda sprowadzenie samochodu ze Szwecji? Ktoś ma jakieś doświadczenie albo może kiedyś słyszał jak jego znajomy, krewny.. Czy wygląda to tak samo jak z Niemiec czy Holandii? Bo na przykład z Włoch trzeba na lawecie i interesuje mnie czy nie jest tak samo w przypadku naszych północnych sąsiadów (laweta + prom + 700 km to za duży wydatek) Pozdrawiam Adrian |
![]() gieroy LOB MEMBER granatowy panzer ale ... Siemianice | 2007-08-26 16:50:00 Bez promu to na bank się nie obędzie co z resztą nie mam informacji. |
![]() SEBA-OMEGA OMEGA A & VECTRA A Radom | 2007-08-26 19:44:52 Obejdzie się ![]() W zeszłym roku chciałem kupic tam omege od znajomego szweda.Jak spytał się u siebie w urzędzie ile to będzie kosztować to sobie dałem spokoj.Strasznie drogo tam rejestracja wychodzi, no chyba ze na lawete bys wział to troche mniejsze koszta,ale i tak drożej niz np. z niemiec. Juz nawet chciałem ją na części wziąc dla samego grzania w tyłek x4,webasto,reflektorow z dalokosiężnymi i wycieraczkami itp. Szwedzkie wersje są przygotowane pod ostre zimy. No ale gra nie warta świeczki była. Adrian gdybyś dał znać ze 2-3 tyg wczesniej to bym się dowiedział na miejscu jak sprawa wyglada w tym roku, bo na wakacjach 10 dni tam bylem.A teraz za bardzo możliwosci nie mam. [ wiadomość edytowana przez: SEBA-OMEGA dnia 2007-08-26 19:46:24 ] |
![]() Evert Opel Omega A Caravan ... Świnoujście | 2007-08-26 21:54:33 Szwed przyjeżdża do Polski - spisujecie np. w Świnoujściu (Ale lepiej w miejscowości twojego zamieszkania) umowę kupna - sprzedaży , zabiera tablice do siebie i wyrejestrowuje samochód - najprościej i najtaniej. Dokumenty z wyrejestrowania przesyła Ci pocztą. Ale jedno ale - z doświadczeń z samochodami ze Szwecji - szwedzi nie dbają o samochody i jak już sprzedają to są to samochody zajechane. |
![]() szfagier DEADSOUL Megi Białystok | 2007-08-27 10:06:23 z jednej strony masz racje ze szwedzi nie szanuja samochodow ale tylko wyglad zew i srodek, stan techniczny musi byc "idealny" bo inaczej badan nie przejdzie, tam nie Polska tam ryby biora a nie ludzie ![]() |