MotoNews.pl
6 Samochód za Szwecji (193476/0) - NT

Samochód za Szwecji

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Szanowne Grono!

Mam pytanie jak wygląda sprowadzenie samochodu ze Szwecji? Ktoś ma jakieś doświadczenie albo może kiedyś słyszał jak jego znajomy, krewny..
Czy wygląda to tak samo jak z Niemiec czy Holandii? Bo na przykład z Włoch trzeba na lawecie i interesuje mnie czy nie jest tak samo w przypadku naszych północnych sąsiadów (laweta + prom + 700 km to za duży wydatek)

Pozdrawiam Adrian

Bez promu to na bank się nie obędzie co z resztą nie mam informacji.

Obejdzie się Trzeba jechać przez danie i niemcy.
W zeszłym roku chciałem kupic tam omege od znajomego szweda.Jak spytał się u siebie w urzędzie ile to będzie kosztować to sobie dałem spokoj.Strasznie drogo tam rejestracja wychodzi, no chyba ze na lawete bys wział to troche mniejsze koszta,ale i tak drożej niz np. z niemiec.
Juz nawet chciałem ją na części wziąc dla samego grzania w tyłek x4,webasto,reflektorow z dalokosiężnymi i wycieraczkami itp. Szwedzkie wersje są przygotowane pod ostre zimy.
No ale gra nie warta świeczki była.

Adrian gdybyś dał znać ze 2-3 tyg wczesniej to bym się dowiedział na miejscu jak sprawa wyglada w tym roku, bo na wakacjach 10 dni tam bylem.A teraz za bardzo możliwosci nie mam.

[ wiadomość edytowana przez: SEBA-OMEGA dnia 2007-08-26 19:46:24 ]

Szwed przyjeżdża do Polski - spisujecie np. w Świnoujściu (Ale lepiej w miejscowości twojego zamieszkania) umowę kupna - sprzedaży , zabiera tablice do siebie i wyrejestrowuje samochód - najprościej i najtaniej. Dokumenty z wyrejestrowania przesyła Ci pocztą. Ale jedno ale - z doświadczeń z samochodami ze Szwecji - szwedzi nie dbają o samochody i jak już sprzedają to są to samochody zajechane.

z jednej strony masz racje ze szwedzi nie szanuja samochodow ale tylko wyglad zew i srodek, stan techniczny musi byc "idealny" bo inaczej badan nie przejdzie, tam nie Polska tam ryby biora a nie ludzie