Zapowietrzanie, cofanie się paliwa - TD

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Z dnia na dzien, zaczal mi sie zapowietrzać układ paliwowy. Doszło do tego, że po godzinnym postoju musiałem podpompowywać paliwo pompką ręczną. Wymieniłem gumowe przewody nadmiarowe między wtryskami. Wymieniłem jeden dłuższy przewód nadmiarowy powrotny idący z 1 wtrysku do pompy paliwowej. Wymieniłem filtr paliwa, uważnie zakładając gumowe oringi (4szt). I Koszt naprawy symboliczny. Autko zaczęło palić na dotyk.

No i od tego właśnie powinno się zaczynać a nie szukać speców od ustawiania pomp itp. czarów - marów .
Tanio i skutecznie.

Heh, a ja jestem dziś właśnie po wymianie filtra, oringów, nawet membranki na pompce. I już mi sie nawet nie chciało cokolwiek pisać na forum, bo niestety nie pomogło. Idąc twoim tokiem postępowania, wypadałoby jeszcze powymieniać te przewody. Ehhh... Musze też jeszcze sprawdzić sitko w baku, czy przypadkiem tam jakiegoś syfu sie nie nazbierało i nie blokuje paliwa.

sorki za OT ale jak się odpowietrza przewody od nadmiaru paliwa?

Cytat:
2007-08-26 10:31:33, edmund47 pisze:
sorki za OT ale jak się odpowietrza przewody od nadmiaru paliwa?

Niesadze aby przewody nadmiarowe z wtrysku do wtrysku mialy wplyw na odpalanie i w zaden sposób ich sie nie odpowietrza. Jesli widzisz ze masz ktorys wezyk mokry i cieknie nim paliwko to kupujesz w motoryzacyjnym wezyk na metry. metr chyba cos kolo 12 zł, obcinasz odpowiednia dlugosc i poprostu wymieniasz

[ wiadomość edytowana przez: kaes dnia 2007-08-26 11:41:52 ]

Cytat:
2007-08-26 11:40:47, kaes pisze:
Niesadze aby przewody nadmiarowe z wtrysku do wtrysku mialy wplyw na odpalanie i w zaden sposób ich sie nie odpowietrza. Jesli widzisz ze masz ktorys wezyk mokry i cieknie nim paliwko to kupujesz w motoryzacyjnym wezyk na metry. metr chyba cos kolo 12 zł, obcinasz odpowiednia dlugosc i poprostu wymieniasz [ wiadomość edytowana przez: kaes dnia 2007-08-26 11:41:52 ]

A jednak radze posprawdzac

jak nie odpala po dłuższym postoju to niestety może to by pompka zasilajaca w pompie wtryskowej koszt z robocizna około 350pln.

niedawno to przechodziłem wymieniłem wszystko łącznie z kupnem nowej obudowy filtra wyniosło mnie to około 300pln.

tak że podjedź do pompiarza niech sprawdzi.

u mnie kiedys pekl ten przewod od powrotu paliwo cieklo ciurkiem ale silnik pracowal normalnie!!!!! nie sadze aby to mialo cos wspolnego!!!