MotoNews.pl
12Otwieranie bagażnika (192978/45) - NT

Otwieranie bagażnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam taki problem ze czasami mi sie bagażnik otwiera a czasami zapalają jak nacisnę otwieranie to zapalają sie lampki we włącznikach ogrzewania szyby tylnej i światła przeciwmgłowego, co jest nie tak ?

Cytat:
2007-08-19 21:34:22, Kamil_K pisze:
mam taki problem ze czasami mi sie bagażnik otwiera a czasami zapalają jak nacisnę otwieranie to zapalają sie lampki we włącznikach ogrzewania szyby tylnej i światła przeciwmgłowego, co jest nie tak ?

Słaba masa na klapie bagażnika, musisz ją poprawić poprzez dodatkowy przewód.

Dziękuję, wczoraj zauważyłem taki sam objaw w swoim autku. Znam rozwiązanie. Forum koljny raz pomogło.

a jak poprowadzić ten dodatkowy kabel od klapy do reszty auta czy jak ?

Cytat:
2007-08-20 20:24:41, Kamil_K pisze:
a jak poprowadzić ten dodatkowy kabel od klapy do reszty auta czy jak ?

Tak porządnie to należy podpiąć się przewodem pod śrubę np. w okolicach lampy tylnej, następnie za tapicerką (z boku) poprzez słupek tylny do przelotki gumowej między karoserią a klapą bagażnika, dalej w profilu klapy aż do następnej śruby już w samej klapie pod plastikową osłoną. Zapewniam, że da się to zrobić i nie ma śladu, że cokolwiek było robione.
Może zabiorę się za to w weekend to zrobię fotki. Mój drugi Ess też powoli zaczyna fiksować i naśladuje choinkę

[ wiadomość edytowana przez: jerico dnia 2007-08-20 21:16:07 ]

Obiecane fotki, jak ktoś ma pytania to pytać

Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us

Cytat:
jak nacisnę otwieranie to zapalają sie lampki we włącznikach ogrzewania szyby tylnej i światła przeciwmgłowego, co jest nie tak ?

miałem dokładnie to samo,dodatkowa masa rozwiązuje problem

jerico tak z ciekawości pytam po co tyle kabli ciągłeś?

Cytat:
2007-08-25 21:14:32, marimar pisze:
miałem dokładnie to samo,dodatkowa masa rozwiązuje problem jerico tak z ciekawości pytam po co tyle kabli ciągłeś?

Otwieranie klapy z pilota będzie.

Cytat:
Otwieranie klapy z pilota będzie.

no to wypasik mały