(K) ANTENA

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Najlepiej uszkodzona a dokladnie chodzi mi o uszczelke i nakretke ktotra jest na blotniku.

Jakis h$#@ mi to z#$@$#@ z samochodu

Możliwe że coś takiego leży w garażu
Ale czy nie taniej byłoby podjechać na szrota i kupić taką "podstawkę" i nakrętkę 17 od zwykłej anteny
Ja mam/miałem takie coś od anteny "manualnej".

widzialem na szrocie u mnie pare esper i koles mial te nakretki z plastikami do blotnika na antene - wolal za to chyba 15zl/kplt... chcesz to Ci kupie i wysle.

Cytat:
2007-07-08 14:42:13, Cwikus pisze:
widzialem na szrocie u mnie pare esper i koles mial te nakretki z plastikami do blotnika na antene - wolal za to chyba 15zl/kplt... chcesz to Ci kupie i wysle.

Ciekawe ile by krzyknął za całą antenę
Swoją drogą miałem przyjemność montażu (banalny) anteny elektro z norauto za ok. 90 PLN.
Antena (maszt) cała czarna i puki co nie złazi to to czarne.
Ciekawostką jest fakt że na artykuły dedykowane dla norauto (z ich logiem) mamy trzy lata gwarancji na podstawie paragonu

Cytat:
2007-07-08 15:10:12, krzychu_ch pisze:
Ciekawe ile by krzyknął za całą antenę Swoją drogą miałem przyjemność montażu (banalny) anteny elektro z norauto za ok. 90 PLN. Antena (maszt) cała czarna i puki co nie złazi to to czarne. Ciekawostką jest fakt że na artykuły dedykowane dla norauto (z ich logiem) mamy trzy lata gwarancji na podstawie paragonu

ja sie wlasnie zastanawiam nad taka antena - poki co mam cb w miejscu radiowej a radiowa wywalilem bo mialem wlasnie pekniete te plastykowe gówno a nie chcialem placic 15zl za kawalek plastyku (wole dwie paczki fajek).

cb przeniose wtedy na drugie nadkole a tam wstawie elektronorauto

Cytat:
2007-07-08 15:24:38, Cwikus pisze:
elektronorauto

A ile kosztuje do naszego cacka taka antena? bo mi sie nie chowa i czuje ze naprawa raczej mija sie z celem chyba bym kupil cala nowa.

To są uniwersalne antenki elektryczne.
Na giełdzie kupisz za jakieś 70-80 a w norauto ok. 90-100 z tym że masz 2 lata gwarancji - poprzednia wypowiedź jest mylna
Tam są trzy kabelki, czarny (masa), czerwony (stałe 12V) i zielony (12V po włączeniu radia).
Wersje ze srebrnym masztem są tańsze ale czarne też fajnie wyglądają.

Znalazłem do pieroństwo w garażu, ale niestety nie podejdzie.
Antena jest węższa i nakrętka to 13
Sam plastik też jest inny więc nic z tego
Sorki, ale nie pomogę

Cytat:
2007-07-08 14:42:13, Cwikus pisze:

OK jesli mozesz to kup mi to podaj nr konta to przeleje kase
kopczyk@aster.pl

jak by ktoś miał elektronike sterującą anteną to jestem nią zainteresowany