[ACCENT] przycisk do podnoszenia/opuszczania szyby nie dział

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy jest jakiś prosty sposób na dotarcie do przycisku od podnoszenia/opuszczania szyby (w drzwiach przy kierowcy od lewej szyby) i przeczyszczenia styków?

w mojej sonacie 97r. jedyny sposob to zdjecie calej tapicerki drzwi, wykrecenie i rozebranie przyciskow

bez demontazu tapicerki drzwi raczej nie mozna sie dostac do przyciskow podnoszenia/opuszczania szyb...

jedyne do czego mam latwy dostep to przycisk otwierania klapy bagaznika... mozna go wykrecic samego bez demontowania tapicerki drzwi

Może się mylę , ale wydaje mi się, że w sonacie panel sterujący szybami jest wypinany, z jednej strony trzyma plastikowy język a z drugiej (zdaje się, że od przodu) jest metalowa sprężynka i to z tej strony trzeba podważyć .

nie wyobrazam sobie wypiecia tego panelu... bo kable by nie siegnely zeby wtyczki swobodnie wypiac z tego panelu a potem wpiac z powrotem..... rozbieralem drzwi sonata juz kilkakrotnie...

ostatnio podgrrzewanie lusterka robilem...

i nie widze sposobu na wyciagniecie tego panelu... latwiej drzwi rozebrac... wypiac wtyczki i dopiero zabierac sie za panel... tym bardziej ze jego podwazanie moze sie skonczyc z ulamaniem

Witam

U mnie da się wypiąć ten panel kable wychodzą kilka centymetrów tak, że można włożyć rękę i wypiąc.

tak mi się wydaje, że ta metalowa sprężynka jest od strony przodu samochodu a z drugiej strony jest plastikowy zaczep tak jak pisał Bolls_no1.

Wystarczy podważyć śrubokrętem a najlepiej kilkoma i wyciągnąć delikatnie do góry.

no to zwracam honor...

tak nie probowalem robic...

Dzięki no to będę zmuszony kiedyś z tym zatrzaskiem powalczyć...

Nie wiem jaki masz rocznik ACC ,a le w modelach od 2000 do 2006 wychodzi normalnie Tylko jak ci sie uda nie wyłama ząbków to bedzie oki Ja juz wole odkręcic tapicerke Ale na 100% przy odrobinie determinacji i cierpliwosci (której mi brak ) mozna wyjąc . Z przody od strony lusterka trzyma taka plastikowa lapka , boki na zatrzaski. PZDR