Na wstępie pragnąłbym przywitać wszystkich forumowiczów. To mój pierwszy post.
Co do Toyotki to od kilku dni jestem posiadaczem jeszcze nie zarejestrowanej Toyoty - model jak w temacie. Samochód ten to prezent i na początku, gdy ją zobaczyłem to hmmm... Zastanawiałem sie czy ktoś w ogóle ją ode mnie odkupi. Im głębiej zacząłem przeglądać opinie użytkowników tym coraz cieplejszymi uczuciami zapałałem do kanciaka. Corolla ma przejechane 135 tys. i jest od pierwszego właściciela - tzn właścicielki. Przyjechała z Austrii i czeka na rejestrację. Wkrótce postaram się pochwalić fotkami "brzyduli".
Ale do meritum...
Praca silnika przerosła moje oczekiwania. Jak na takiego staruszka bomba. Niepokoji mnie jedynie niewielki wyciek z "rury" która łączy filtr powietrza z silnikiem. Trudno określić jak intensywnie cieknie. Po prostu pod spodem jest trochę czarnej mazi. Z czego może wynikać problem i o czym może świadczyć?
Kolejne pytanie, może w innym wątku powinno być, czy posiada ktoś jakieś książki obsługi lub instrukcję obsługi w formie elektronicznej do tego modelu?
Aha... Jaki olej polecacie do wiekowej Toyoty 1.8 D? Ten stary konsystencją i kolorem przypomina smołę z otchłani piekielnych

więc chyba się prosi o wymianę.
Gorąco pozdrawiam wszystkich forumowiczów.