Moj essi nie ma prądu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Moj essi nie ma proadu co moze byc przyczyna akumulator naładowany nowka przy zapalania ani drgnie a po wyjeciu kluczyka lamki kontrolne sie pala srednio moze jakas zwarka?????

sprawdz czy masz podlaczone wszystkie kable przy klemie ujemnej. powinny byc jeszcze takie cienkie brązowe (masa). Chyba masy gdzieś nie masz. Ale jak to bywa przy prądzie, to może być 100 inych rzeczy

a moze skrzynka ?
u mnie kontrolki swiecily a nie krecil.. wiec moze to bys skrzynka ona lubi pasc w escorcie

na 99% skrzynka bezpieczników - u mnie były te same objawy, auto nie odpalało, ale po wyjęciu kluczyka kontrolki przygasały i tak sobie świeciły,

przeszedłem całą drogę, czyli: napierw rozrusznik, potem cała wiązka, masa, bezpieczniki, przekaźniki - niestety/stety wszystko było ok, więc wymontowałem całą skrzynkę i okazało się, że ścieżki na które podawane jest napięcie z akumulatora są zaśniedziałe, a brud i miedziowy nalot między nimi powoduje spięcia/zwarcia - popsikałem niemieckim preparatem podobnym do WD40, poczekałem aż brud się rozpuści, a potem dokładnie poczyściłem wszystkie ścieżki - do dzisiaj wszystko działa idealnie i auto odpala na dotyk

mimo wszystko radziłbym sprawdzić też pozostałe "elementy układanki" - bo zwarcie może występować w zupełnie innym miejscu