Ubytek plynu pomocy!!!!!!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam mam problem z plynem ubywa mi plynu chl. nie ma zadnych sladow pod autem olej ok ostatnio czyscilem przepustnice i zobaczylem krople plynu w niej co to moze byc czy uszczelka ???? nadmieniam ze 2 lata temu zmienilem uszczelke i przejechalem 50 tys prosze o pomoc

sprawdz czy plyn w zbiorniku nie pachnie spalinami. u mnie smierdzialo i okzalo sie jednak, ze to uszczelka. jak nie smierdzi to wlacz silnik i zobacz czy woda gdzies nie spiernicza na gorace elementy (od razu paruje). jesli nie, ostatnia deska ratunku jest wymiana korka wlewu do zbiornicza. jesli to wszystko nie pomoze... niestety uszczelka

a jak duzo ci tego plynu ubywa ?? zobacz w jakim stanie jest olej ?? wpierw dokladnie popatrz wszystkie opcje ktore moga byc oprocz uszczelki pod glowica. skad moze ci uciekac plyn. poszukaj na forum napewno znajdziesz wiele ciekawych opcji.

Witam U mnie jak płyn uciekał w efekcie końcowym okazało sie,że mam pęknięty zawór cisnieniowy od nagrzewnicy.Warto też to sprawdzić gdyby poprzednie wskazania nie dały efektu.
Powodzenia

a wlaczasz nagrzewanie w samochodzie czasami ?? zobacz czy przypadkiem nie masz mokro w aucie pod dywanikami ??

witam i dzieki za odpowiedzi dzis odpalilem bestiales i patrze a tu ciurkiem leci z pod auta na kanal wjechalem i leci z zaworu nagrzewnicy i pytanie sa nowe allegro za 75 zyla czy kupic nowy czy uzywany ???????????

Cytat:
2007-08-08 20:09:56, srubek pisze:
witam i dzieki za odpowiedzi dzis odpalilem bestiales i patrze a tu ciurkiem leci z pod auta na kanal wjechalem i leci z zaworu nagrzewnicy i pytanie sa nowe allegro za 75 zyla czy kupic nowy czy uzywany ???????????

za te kwote nie baw sie w uzywki

nie z allegro tylko ze sklepu takie rzeczy i orginal.

Ja mam ten sam problem, tylko, ze nie jestem w stanie zidentyfikowac miejsca wycieku.
Nie smierdzi spalinami w zbiorniku, nie ma w plynie chlodzacym rowniez sladow oleju, nic nie kapie, a po przejechaniu 250 km musze dolac literek.
Czy uszczelka pod przepustica moze przepuszczac?

na pewno nie usczelka pod glowica chyba lub zawor nagrzewnicy

Bez paniki. Najbardziej badziewny wyciek jest w przypadku wycieku ( ) z uszczelki pod głowicą na zewnątrz i do tego, żeby było łatwiej, z tyłu silnika lub lekko z boku, w okolicy kolektora wydechowego - wtedy płyn znika, a śladu prawie nima. Weź na próbę może zastosuj legancki (bo sprawdzony) uszczelniacz firmy WURTH (namiary w Poradach lub "na piechotę", doście przez np. google). Ja już trzy lata ten temat ćwiczę, i po uszczelniaczu WURTH'a jakoś śmigam i prawie nic nie dolewam. Ps. niektórzy wymieniają w takim przypadku uszczelki p.g., ale mnie się z tym jakoś jakby, ten tego, nie spieszy, poczekam aż puści bardziej, np. do cylindra, albo wcześniej zmienię Omę na nowszy model

Chciałbym zastosować specyfik WURTH, ale nie wiem który. czy ktoś może się wypowiedzieć, czy do X20XEV 1996r. można zastosować wersję do układu bez filtra, czy musi być ta do układów z filtrem?
Dzięki za odpowiedź.

Cześć
Miałem ostatnio podobny przypadek, okazało sie ze wyciek był z trójnika kolo nagrzewnicy (chyba zawór klimatyzacji).Wyciek był zauważalny tylko na rozgrzanym silnkiu, jak woda dostawała większego ciśnienia.