MotoNews.pl

Kłopot z centralnym radiowym, Omega B

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Temat centralnego zamka był poruszany wielokrotnie.
Ale mój problem powstał powiedzmy na własne życzenie.
Do rzeczy:
Miałem central na podczerwień, wczoraj przerobił znajomy na radiowy, a mianowicie wpiął centralkę z omegi 99.
Udało się w 50%. Z pilota auto idzie otworzyć, ale zamknąć już nie.
Zamykając kluczykiem (tzn. przekręcając zamek, zamykają się wszystkie rygle, otwierają się także). Siedząc w aucie wciskając rygiel też zamykaja się wszystkie ale wyciągając ręcznie rygiel reszta pozostaje bez ruchu, pilotem wszystkie.
Odpowiedź Wasz będzie taka, że elektryk, który mi to robił dał ciała - być może. Wiem, że jest dobry, ale chyba nie aż tak
Jeśli ktoś z Was ma jakiś pomysł, albo zn jakiegoś magika elektryka z okolic 3-Miasta to będę wdzięczny.
Proszę o w miarę poważne sugestie

Pozdr

A wogole gdzie on sie wpinal z centralka jak mi wiadomo to jest jedna zlacze od alarmu za schowkiem i chyba jest takie same do radiowego i do na podczerwien jesli sie myle to niech ktos mnie poprawi ?? ja mialem na podczerwien i zalozylem sobie alarm seo i wszystko jest ok. moze poprostu nie wpiol sie w zamykanie drzwi. albo alarm ten z 99 mial to padniete...

Tak, są dwie centralki. Jedna w słupku pod nogami pasażera, a druga za schowkiem. Obie są zastąpione jedną. Być może źle się wpiął, ale dlaczego tylko otwiera? Wady centralki nie można wykluczyć. Spróbuję podmienić na inna.