Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
e-gen HF MEMBER Kamieniec | 2007-09-21 21:44:12 wysprzęglnik to jedno a pompka to drugie - masz dwa elementy odpowiedzialne za pracę układu hydraulicznego; kolejna sprawa to odpowietrzenie |
daniel28 HF MEMBER lantra 1,8 16v Radom | 2007-09-21 21:49:04 e-gen myślisz że w tej sytuacji samo odpowietrzenie coś pomoże? |
![]() gadiemus HF MEMBER Zafira Warszawa | 2007-09-22 09:43:26 Ostatnio (wracając ze zlotu) przeszedłem coś podobnego. Wymiana sprzęgła kompletnego była konieczna - łożysko oporowe wpadło do słoneczka tarczy.... masakra. Proponuję nie czekać a na pewno udać się do fachowców. |
![]() accent1 HF MEMBER Hyundai accent Legnica, Lubin | 2007-09-23 00:26:25 To co piszesz to wysprzęgilik on kontroluje gdzie sprzęgło ma brać na dole czy na górze i płynnośc przy zmianie biegów. Sprawdz czy nie cieknie z niego wewnątrz (w tej gumce) lub w innym miejscu np połączenia rurek itp.
"Jakieś trzy mesiące temu wymieniałem w wysprzęgliku tuejki i gumki bo wtedy płyn ewidentnie wyciekał. Po tej naprawie było ok aż do teraz. " Ale jak mowisz ze nie cieknie.... moze tylko coś się rozlegulowało wewnątrz - prawde mowiąć już raczej to do wymiany, bo co będziesz regenerował co 2 miesiące? Sprzęgło bardzo zużyte raczej będzie sie też slizgało i łatwo poznasz że to ono. |
![]() gadiemus HF MEMBER Zafira Warszawa | 2007-09-23 08:38:14
U mnie padło w na odcinku 1km... |