| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
RATMAN Astra F Łódź | 2005-08-19 16:00:51 Hejka
Mam problem - samoczynnie w trakcie jazdy przełącza mi sie auto z gazu na benzynę i odwrotnie Polonez Caro ABIMEX (monowtrysk) instalacja MARINI - wymieniony parownik na ELPIGAS centralka ?? 626 - tyle na niej pisze pomagało w swoim czasie poruszenie wtyczką przy centralce Potem był spokój teraz znowu - ruszanie wtyczką i kabelkami nic nie pomaga Kable "wyśledziłęm" i sprawdziłem omomierzem - przerw nie ma i poruszanie nimi nie powoduje przerw Czyżby padła mi centralka ? Czy ktoś ma schemat do niej ? |
RATMAN Astra F Łódź | 2005-08-22 20:20:33 "Centralka 626 producent KME" tyle mi kiedyś ktoś powiedział
Luty juz poprawiłem (wyglądało jakby na wtycce był jeden ruszony) ale pomogło na 1 dzień.... |
RATMAN Astra F Łódź | 2005-08-24 08:49:23
U mnie akurat jest pociagnięte z modułu... Pociagne nowy kabel i zobaczymy (stary sprawdzałęm omomierzem ale może wystarczy chwilowe zakłócenie....) BTW Jaki stgnał powinien dodstawać z modułu ??? impulsowy ? czy stały? bo woltomierz pokazuje mi około 3 volt a nie mam jak sprawdzić czy to są impulsy |
Danek Audi 80 B4 2.0 + LPG Ostrołęka | 2005-08-24 16:11:47 Ma dostawać impulsy, bo jak dostaje stałe nap. to "myśli", że autko nie jedzie. |
RATMAN Astra F Łódź | 2005-08-24 23:59:38 A da sie "przerobić" tak centralkę jak pod gaźnikowca ? tzn żeby nie przełączało z automatu tylko ręcznie a zamiast automatu odcięte i gaz i bena.
W sumie przełaczanie na przegazówkę jest troche bez sensu - ja i tak jak jest chłodniej przełączam ręcnie w zależnoći od temperatury silnika |
malin2 Espace 2.0T Lancia ... Poznań - Koszalin | 2005-08-25 22:43:46 ja miłem podobny proble był winny pstryczek od cetralki wymieniłem i jest ok |
damian-k Opel Astra Szczecin | 2005-08-26 18:32:44 Ja miałem ten sam problem, okazało się że komputer gazu był ustawiona na odbiór słabych sygnałów z cewki (obroty) gdy cewka tak naprawde podawała silny sygnał. po przestawieniu tego parametrów problem został usunięty. |