Radio w Corolce HB 3 d po liftingu z 2000

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Wczoraj wyjezdzajac z myjni (mycie standardowe karoseri) zauwazylem ze radio przestalo grac- na rdc widac co za stacja i slychac glosy ale "za wielkim szumem". Rzadko slucham radio (zawsze MP3) ale jakos wczoraj mnie naszlo.
Pomyslalem ze z antena cos nie tak. Antena na dachu jednak byla na swoim miejscu wkrecona.
Ja podejrzewam ze mogla wyjsc wtyczka anteny ta co wchodzi w radio. ALe gdzie jej szukac jak moje radio jest wbudowane w kokpit?? Jak do nie sie dobrac??
A moze co inne nawalilo?? Jakies pomysly co nawalilo i jak to naprawic??

Wtyk anteny jest w segmencie do ktorego wsadzasz kasete lub plyte od tylu.Wsadz tam zqmiast anteny pol metra drutu i zobacz czy lapie stacje...jak lapie -awaria anteny ,jak daklej nic to padla koncowka FM w radiu-czesta sprawa.Mozna ja tylko wymienic.

Cytat:
2007-08-31 08:26:37, Bigelektron pisze:
Wtyk anteny jest w segmencie do ktorego wsadzasz kasete lub plyte od tylu.Wsadz tam zqmiast anteny pol metra drutu i zobacz czy lapie stacje...jak lapie -awaria anteny ,jak daklej nic to padla koncowka FM w radiu-czesta sprawa.Mozna ja tylko wymienic.

Po pierwsze gdzie mam ten drut wlozyc? W poprzednim aucie mialem radio wyjmowane wiec problem polegal na wyjeciu radia (tak jak niektorzy wyjmuja i ida do domu) i sprawdzeniu czy wtyczka wyszla czy nie.
Po drugie jezeli padla wtyczka FM to czy kazdy Pan Kazio to naprawi (czy umie rozbebeszyc) czy czeka mnie wizyta w ASO. Sam nie zrobie tego bo nie mam miejsca ani lutownicy - a ta pewno bedzie potrzebna.

Znaczy sie jak mam sie dobrac do "tylu" tego radia??
Kokpit mam jakos rozkrecac??

up up

Cytat:
2007-08-31 12:49:43, Brzoza-junior pisze:
up up

Masz na priva krutki opis jak wyjac.Jak padla koncowka FM to raczej PanKazio nie naprawi bo tam padal procesor,ale na gieldzie takie radio za 100 kupisz bo kaseciakow nikt nie kupuje a plytka FM jest taka sama.

Dzieki.