| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
mateusz_ino ŁADZIARZ Łada Samara Inowrocław | 2007-07-02 13:37:55 witam, ostatnio stojac w naprawde dluuuugim korku po jakims czasie zacisnal mi sie hamulec :/ pedal stal sie twardszy a ja zjezdzajac ze wzniesienia nawet nie musial go wciskac, samochod sam sobie hamowal :/ zdarzylo mi sie to juz drugi raz, ostatnio jadac na resztkach starego silnika tak musialem go pilowac pod gorke ze az sprzeglem zaczelo smierdziec, zjechalem na bok, ostygl troche i jechalem dalej ale za chwile tak mi sie zacisnely hamulce ze nie moglem juz ujechac... pomoglo odstawienie samochodu na pobocze do ostygniecia. co to moze byc ? pompa, cylinderki, zapowietrzenie ? prosze o propozycje |
Trax SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Dąbrowa Górnicza | 2007-07-02 15:34:10 badz zapychaja ( gdy sa stare ) sie przewody gietkie hamulcowe -> ja tak mialem i tez raz dobrze odbijal raz zle ... |
mateusz_ino ŁADZIARZ Łada Samara Inowrocław | 2007-07-26 17:41:08 no i lipa, cylinderki wymienione na nowe, przewody elastyczne tez, uklad odpowietrzony i dalej sie zaciskaja.... zostaje chyba tylko pompa? |
mateusz_ino ŁADZIARZ Łada Samara Inowrocław | 2007-08-03 19:06:11 no i chyba niestety masz racje... wymienilem jeszcze pompe na nowa, odpowietrzylem i znowu sie zaciska... wiec zostaje juz tylko serwo... ehh...najdrozsze zostawilem sobie na deser;] |
mateusz_ino ŁADZIARZ Łada Samara Inowrocław | 2007-08-04 00:19:10 przewod podcisnienia to ten po lewej stronie ktory dochodzi do serwa, taki dosc gruby, gumowy, przykrecony opaska metalowa ? |
mwarchalowski Loża Szyderców BMW 316ti / Polonez ... Wrocław / Zakopane / Żywiec | 2007-08-04 00:49:47
Numer 10 i 15. DEx P.S On nie powinien być pokryty materiałem i być bez opaski. |
mateusz_ino ŁADZIARZ Łada Samara Inowrocław | 2007-08-04 08:03:47 i wystarczy go na chwle odlaczyc i wszystko wroci do normy ? na wlaczonym silniku czy wylaczonym go odpinac?? dzisiaj mam wyjazd i sie cholera boje ze znowu gdzies stane i bede czekal az ostygnie. |
mateusz_ino ŁADZIARZ Łada Samara Inowrocław | 2007-08-06 17:53:17 no i oczywiscie stanalem... odpiecie przewodu od serwa nic nie dalo, poluzowalem srubke przy pompie od przewodu metalowego, podpompowalem hamulcem, przytrzymalem i dokrecilem srobke z powrotem. Puszcza momentalnie. Z tego wychodzi ze lapie powietrze ale nie moze go sobie wypuscic. A jakby tego bylo malo wczoraj wieczorem rozje...lo sie sprzeglo, najpierw zaczelo ciezko chodzic i szumiec dziwnie, zgrzytanie przy wlaczaniu biegow, trzesaca sie kierownica przy ruszaniu. Teraz jedynka nie wchodzi wcale, wsteczny na wylaczonym silniku tylko wchodzi, a od dwojki w gore jest w miare normalnie. Jak wlaczylem jedynke na wylaczonym silniku to mimo wcisnietego pedalu po przekreceniu kluczyka samochod szarpie tak jakby wcale nie byl wcisniety pedal. Mam tak dosc tego samochodu ze rozwazam zlomowanie... |
mateusz_ino ŁADZIARZ Łada Samara Inowrocław | 2007-08-06 21:25:06 przy czujniku nic nie grzebalem. a mozesz mi jeszcze powiedziec co ma serwo z tym wspolnego ? przeciez serwo to jest tylko wspomaganie hamulca chyba, nie ? |
mateusz_ino ŁADZIARZ Łada Samara Inowrocław | 2007-08-07 21:24:57 tylko ze ja odkrecam srubke przy twardym ktory prowadzi do tylnych kol, a trzymaja przednie ;/ odkrecam ten ktory prowadzi do kola najdalszego od pompy, bo tak sie przeciez odpowietrza nie ? |
mwarchalowski Loża Szyderców BMW 316ti / Polonez ... Wrocław / Zakopane / Żywiec | 2007-08-07 22:02:53 A po polsku, bo ja nic nie rozumiem.
DEx |
mateusz_ino ŁADZIARZ Łada Samara Inowrocław | 2007-08-07 23:00:56 po polsku.. prosze bardzo... kruchy napisal ze skoro odkrecam twardy przewod to puszcza to on by go wymienil, a ja napisalem ze to chyba nie ma znaczenia bo ja nie odkrecam tego przewodu ktory prowadzi do kola ktore sie blokuje. w kazdym razie zostaje mi juz tylko wymiana serwa, bo wszystko inne juz jest wymienione chyba ;] tylko mam nadzieje ze uda mi sie dorwac jakies uzywane bo w nowe juz nie chce inwestowac, tym bardziej ze sprzeglo tez jest do roboty |
PaQu SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada 2107 Łódź | 2007-08-17 11:18:52 Witam ja mialem podobna sytuacje z blokowaniem sie hamulcow
Sytuacja byla o tyle dziwna iz wszystkie przewody elastryczne, okladziny tyl/przod , tloczki przod tloczki tyl, tarcze, pompa ,plyn jest wymienione. Jak zrobil sie upal zacisnely mi sie hamulce. Za cholere nie moglem dosjc dlaczego okazalo sie ze wystarczy odkrecic pompe nie odkrecajac przewodow, zdjac ja z serrwa. W serwie jest taki popychacz ktory mozna regulowac. Powinien byc tak ustawiony aby wystawal okolo 2 mm poza obrys serwa. Oczywiscie wystawal duzo wiecej. Wyregulowalem, zalozylem i jest super, kola kreca sie leciusienko . W zeszle wakacje nie mialem takiego problemu bo tarcze byly jeszcze stare i duzo ciensze. Pozdrawiam. |