| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
marcij Polonez 1.4 GLI Tarnow | 2007-09-12 12:55:35 Napisz jaki masz reduktor, to ze sekwemcja to za molo. Narazie to moge Ci odpowiedziec , ze jak pracuja wtryskiwacze gazu , to benzyny oczywiscie nie. |
szosiu1 Renault Laguna I Ph ... Polanica Zdrój | 2007-09-13 10:11:55 nikt nie pomoze :-/ ? |
larry123 Warszawa | 2007-09-13 14:43:08 1. w sekwencji nie spotkałem sie z korkiem do spuszczania syfu z gazu, stosuje sie raczej filtry typu odolejacz.
3. najprawdopodobniej spada ci drastycznie ciśnienie w instalacji i sie przełącza na benzynke. 4. nie wtryskiwacze benzyny nie pracują jeżeli działa lpg 5. nie w każdym reduktorze jest regulacja ciśnienia, np w kme jest. 6. najprawdopodobniej jest to czujnik temperatury cieczy odpowiedzialny za przełączanie sie na lpg po rozgrzaniu silnika, cieczy lub zawór. |
szosiu1 Renault Laguna I Ph ... Polanica Zdrój | 2007-09-14 16:09:21
dzieki za pomoc
U mnie jak ogladam reduktor do okola to za cholere nie widze zednego kokretelka/korka. czyli poprostu go niemam ?
i ostatnie pytanie: czy w przy kazdej sekwencji , gdy silnik pracuje na gazie chodzi pompka paliwa ? Cos mi zaczelo dziwnie buszec, z okolicach zbiorników gazu i beny. Jak znam zycie pewnie ma to cos wspólnego z bezyna, dlatego mysle o pompce bo w moim aucie Laguna I pompka jest przy baku , albo filtr zatkany i pompka sie męczy. |
larry123 Warszawa | 2007-09-14 16:31:52 gdy jeździsz na gazie to pompa paliwa musi pracować i chłodzić wtryski benzynowe aby sie nie zapiekły. Trzeba uważać aby utrzymywać przynajmniej połowę zbiornika benzyny ze względu na pompę paliwa. Nie zaszkodzi raz w tygodniu bryknąć odcinek około 30 - 50 kilometrów na benzynie aby każdy element układu benzynowego sie rozruszał. |
szosiu1 Renault Laguna I Ph ... Polanica Zdrój | 2007-09-15 11:48:28
ale jak wtryski beny nie pracują to jak sie chlodzą ? |