Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() PySIEK4 POLONEZ 1.6 GLI Sokółka | 2004-02-28 11:34:02 Witam.
Własnie wypatrzyłem stronke o sportowych wkładach filtrów powietrza do łady.Oto link: Sportowe filtry Chciałbym sie dowiedzieć czy ktoś posiada u siebie taki filtr a raczej sportowy wkład do obudowy filtra.Chodzi o okrągły wkład. Co on tak naprawde daje w żeczywistości i czy opłaca się go kupić. Za wszystkie odpowiedz dzieki z góry. |
![]() bartassti SYMPATYCZNY GOŚĆ Subaru Impreza WRX Poznan / Thatcham | 2004-02-28 12:11:52 Przy zastosowaniu tylko wkładu nie odczujesz kompletnie żadnej różnicy. Zeby był zauważalny efekt musiałbyś zastosować stożek, w dodatku dobrze umiejscowiony i najlepiej z power-rurą. Pozdr. |
![]() PySIEK4 POLONEZ 1.6 GLI Sokółka | 2004-02-28 17:03:40 A jeśli chodzi o prace.MOze bedzie jakis ciekawy pomruk czy coś w tym rodzaju.Bo jeden plus że ten filtr jest wieczny. |
![]() krycho MEGA ŁADZIARZ Lada 2107 Warszawa | 2004-02-28 17:38:24 Faktycznie ta firma chyba najpewniejsza to nie jest.
Strona zrobiona na szybko, nic konkretnego na niej nie ma. Te filtry to robią chyba gdzieś u kogoś w stodole. Kontakt tylko na komórkę i maila, żadnej siedziby, adresu. To nie jest raczej profesjonalna firma. Ja bym nie ryzykował... |
andy247 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Poznań | 2004-02-28 23:04:15 Firma Filtromex jest znana na rynku, wspolpracuje z firma Michael. Pan inz.Pachon wyraza sie w samych superlatywach o tej firmie. Do Lady dostepny jest wklad okragly, taki sam jak do 125p i poloneza. Jezeli ktos liczy na basowy odglos czy to wkladu czy tez stozka to niech nie liczy na to. Stozek jest dobry jak mamy dobrze doprowadzone zimne powietrze, w innym przypadku szkoda kasy, bo zamiast wiekszej mocy jest nizsza moc. Radze sie dobrze zastanowic przed montazem stozka. |
![]() krycho MEGA ŁADZIARZ Lada 2107 Warszawa | 2004-02-28 23:27:23 W takim razie przepraszam. Nie znałem tej firmy. Ale stronkę bardziej mogliby sobie lepsza zrobić!! |
![]() schwepes zezłomowałem Kraków | 2004-02-29 00:05:41 firma filtromex może jest pewna, ale koleś który tym handluje zdecydowanie nie.. znam opinię kilku osób które kupiły u tego człowieka różne produkty (koleś prowadzi też stronę ze stuff'em do maluchów) i nie dość że nie przychodziło wszystko zgodnie z zamówieniem lub towar nie był dobrej jakości, to nie było żadnej możliwości wyegzekwowania od kolesia zwortu pieniędzy.. nie polecam!
poza tym lepiej już kupić prawdziwy mokry stożek np. firmy Proton (dawniej Filtron-Proton) opis , sklep |
Alu Łada 2107 Ruda Śląska | 2004-02-29 10:30:03 nawiązując do tematu,
taki filtr napewno "coś" daje ale wlaśnie chodzi o to coś, żeby zminimalizować opory powietrza i żeby to miało jakiś sens trzeba by pomyśleć o wypolerowaniu kanałów dolotowych, gaźnik...no i wtedy można mówić o sensie takiego filtra. żeby można było powiedzieć o zmianie pracy silnika to należało by troche bardziej kompleksowo do zagadnienia podejść tj. magnetyzery powietrza i paliwa http://www.neomagnetics.phi.pl/cennik.php ,świece jakowakieś np. Brisk jednoelektrodowe no i moim zdanie takie dodatki zastosowane w grupie dają odczuwalny efekt, natomiast co do samego filtra to o ile (jak mi się wydaje) niezaszkodzi to pewnie żadnej zmiany w pracy niebedzie. pozdrawiam |
![]() -VoDz- SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Białystok | 2004-02-29 11:36:31 Alu znasz kogoś kto ma założony magnetyzer? Osobiście spotkałem się z negatywnymi opiniami o nich. Więc mam mieszane uczucia ;].
|
![]() -VoDz- SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Białystok | 2004-02-29 21:40:48 Hehe nie przesadzajmy. Turbo daje ogromne możliwości. Jednak pomyśl jaki uzyskałbyś efekt dając turbo na wydechu odpowiednim ![]() Właściwie ciekawe ile kosztuje turbo, i jak z jego montarzem. Bo jakoś na forum nie widziałem za wiele wątków o tym. |
![]() Mirek-Rally Łada 2105 Rybnik | 2004-02-29 22:18:20 Witam! Firma FILTROMEX mieści się w Rybniku i znam syna właściciela tej firmy, z filtrami sportowymi tej firmy przeznaczonymi do różnych aut spotkałem się wiele razy, są naprawdę dobrze wykonane i moge je polecić. Jeżeli chodzi o podany LINK, to nie jest to link "oryginalny" tej firmy, tylko chłopaka (chyba) z Katowic, który kupuje u nich filtry i później je sprzedaje na swojej stronce...Sam filtr da napewno niewiele, napewno w żaden sposób nie da się tego wyczuć, jednak ktoś kto buduje "mocny" silnik powinien się w cos takiego zaopatrzyć. Jeżeli chodzi o jazdę na codzień, to polecałbym go komuś, kto naprawdę dużo jeździ, tak by po przejechanych kilkudziesięciu tyś. km inwestycja się zwróciła. |
![]() PySIEK4 POLONEZ 1.6 GLI Sokółka | 2004-03-01 16:55:42 Witam.A jesli chodzi o ten stożek to chciałem tak zrobić ale słyszałem że auto na gazie nie chce za bardzo chodzić ze stożkiem a więc myslałem może że ten wkład.A tak naprawde to jak jest ze stożkie jak sie ma gaz da się takie coś zastosować. |
![]() -VoDz- SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Białystok | 2004-03-01 17:15:46 Pysiek4 nie wiem nie mam. Jednak dobrze ustawiony silnik chodzi dobrze na benzynie i na gazie. Więc co ? Stożek ma detekcje gazu ;p ;p nie znam się. Jednak to troche dziwne może ktoś wyjaśni ową anomalie o której mówisz. |
![]() andrzej_krakow (S) MEGA ŁADZIARZ ![]() Złom 2105 aktualnie Warszawa | 2004-03-01 17:45:30
Vodzu, nasz klubowicz Michał (Mkee) ma zainstalowane turbo w swojej 2105, tak że jeśli masz jakieś pytania dotyczące tego tematu to myślę że Michał podzieli się swoją wiedzą ( a trochę wie!!!) Pozdrawiam Andrzej |