[lantra 1,8 r94 automat] gdzie znajdę przekaźniki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam serdecznie!
Od niedawna mam Lantrę 1,8 z 94r z automatyczną skrzynią biegów. Została sprowadzona z USA, więc na klapie bagażnika mam napis ELANTRA. Nie mogę znaleźć żadnej dokumentacji do tego pojazdu, więc mam nadzieję na forum uzyskać pomoc od doświadczonych użytkowników Hultaja
Pierwszy mój problem - czym różni się Lantra od Elantry?
Druga sprawa - pilna- proszę o pomoc w zlokalizowaniu przekaźnika długich świateł. Kupiłem samochód już bez długich świateł i miałem nadzieję, że powodem ich braku będzie przekażnik, lecz nie mogę go znaleźć. Pod kierownicą znalazłem trzy - po próbach typu: odłączę i zobaczę czego nie mam, dowiedziałem się, że jeden jest od kierunków i awaryjnych, drugi odpowiada za nawiew (dmuchawę) a trzeci był od świateł pozycyjnych i podświetlenia tablicy wskaźników. Od wycieraczek jest chyba pod fotelem kierowcy (bo tam coś klika). Jeśli ktoś wie, gdzie powinny się znajdować przekażniki i za co odpowiadają, to będę wdzięczny za info.
Pozdrawiam!

Hej przekaźnik R1 w komorze silnika odpowiada za reflektory. TAk jest w LANTRZE automat z 1996 r. - spróbuj!!!!Na pierwsze Ci nie pomogę bo mam Accenta.Pozdrawiam!

Hej przekaźnik R1 w komorze silnika odpowiada za reflektory. TAk jest w LANTRZE automat z 1996 r. - spróbuj!!!!Na pierwsze Ci nie pomogę bo mam Accenta.Pozdrawiam!

Lantra j1 lub inaczej Elantra to klon Mitsubishi Colt/Lancer C5x czyli końcówka lat 80-tych

TUTAJ
szukaj manuali (wymaga zalogowania)

Dziś nie dałem rady pomajstrować przy samochodzie, bo cały dzień padał deszcz i wiał paskudny wiatr, a niestety nie mam garażu

Jeszcze jedno pytanie :
Jak już znajdę ten przekaźnik R1 (jak on może być oznaczony?), to jak mogę sprawdzić, czy faktycznie jest uszkodzony?

W jednym miejscu w skrzynce pod maską są 4 w rzędzie, najbliższy skosu jest R1. Jeszce powinny być 2 bezpieczniki świateł (reflektorów) nr 20 i 21.Powinny być na plastiku numerki.

Dzięki serdeczne za podpowiedzi.
Przekaźnik mam ok, bezpieczniki też, żarówki sprawne wszystkie włókna ale długich świateł nie mam nadal. Czyżby został do sprawdzenia przełącznik pod kierownicą, czy mam coś jeszcze do sprawdzenia??

No, niestety został Ci zespolony przy kierownicy. A czy MAsz w ogóle ostrzegawcze???

Sprawdż czy może z Poniaka Ci podejdą.
Może pomogę.
Misio wiem pompa((

mam wszystkie światła, łącznie z awaryjnymi. Zlokalizowałem (chyba ) wszystkie przekaźniki i są sprawne. Pozostał ten nieszczęsny przełącznik pod kierownicą do sprawdzenia, ale nie wiem, jak się do niego zabrać (muszę chyba najpierw airbag zdjąć z kierownicy). Sygnał świetlny też nie działa - powinien być na tym samym przekaźniku co długie?