[K] Siłownik do centralnego zamka przwy przód

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Poszukuję siłownika centralnego zamka od przednich drzwi pasażera (jesli ma to jakieś znaczenie). Po nacisnięciu przycisku na pilocie, otwierają się wszystkie drzwi, poza tymi jednymi. Zamykają sie wszystkie. Czasem, jak jest chłodno albo po deszczu to drzwi od pasażera tez się otwierają.

heh jesli drzwi te czasem dzialaja to pierw sprawdz przewody w wiasce w drzwiach a dokladnie w tej gumowej harmonijce miedzy drzwiami.

To jest tak, że zamykają się zawsze z pilota, a otwierają się tylko, jak popada albo jest zimno. Rozbierałem jakiś czas temu boczki, bo głośniki zmieniałem. Wydaje mi się że to siłownik. Jest taka możliwość, że to mogą byc przewody, jeśli zamyka się zawsze?

Cytat:
2007-09-02 15:48:07, Cameel pisze:
Jest taka możliwość, że to mogą byc przewody, jeśli zamyka się zawsze?

Jest

Cytat:
2007-09-02 14:39:32, Cameel pisze:
Witam, Poszukuję siłownika centralnego zamka od przednich drzwi pasażera (jesli ma to jakieś znaczenie). Po nacisnięciu przycisku na pilocie, otwierają się wszystkie drzwi, poza tymi jednymi. Zamykają sie wszystkie. Czasem, jak jest chłodno albo po deszczu to drzwi od pasażera tez się otwierają.

jak chcesz to mam

ja też mam ale nie polecam...

działa tylko jak jest ciepło i nie pada

za grosze można kupić nowy siłownik...

klikkk

montaż polega na odpowiednim polutowaniu kabli oraz wywierceniu 2 dziur w blasze bo siłownik ma ciut inny skok i trzeba go osadzić niżej...

chyba że znajdziesz idealnie pasujące siłowniki

w tej chwili mam w drzwiach 4 podobne siłowniki i central chodzi idealnie....

pozdro

Cytat:
ja też mam ale nie polecam...

działa tylko jak jest ciepło i nie pada

Kurcze, to może jakoś szeregowo podłącze razem z moim (otwiera jak jest zimno i w deszczu) i będzie zawsze działać

Tak myślę, czy jakbym kupił 1 nowy na tej aukcji, to czy razem ze starymi pozostałymi nie będzie się gryzł. Może lepiej wszystkie wymienić?

Kula69, ile chcesz za niego? Jeszcze sprawdzę te przewody, ale ile chcesz za swój?

Acha, nie wiem, czy to coś wniesie do tematu, ale jak otwieram z pilota i drzwi pasażera się nie otworzą, to korek i tak się poruszy, czyli tak, jakby siłownik chciał go wypchnąć, ale nie miał siły

Cytat:
2007-09-02 22:13:07, Cameel pisze:
Acha, nie wiem, czy to coś wniesie do tematu, ale jak otwieram z pilota i drzwi pasażera się nie otworzą, to korek i tak się poruszy, czyli tak, jakby siłownik chciał go wypchnąć, ale nie miał siły

No i to jest odpowiedź na twoją bolączkę

Kup trzech nowych robotników i jednego majstra
a wszystko wróci do normy

Po lewej kolory siłowników allegro - po prawej espero

czarny - czarny
niebieski - czerwono-biały
brązowy - czarno-czerwony
zielony - czarno-żółty
biały - brązowo-biały

Mogą się nieznacznie różnić i trzeba wziąć pod uwagę że po kilku latach kolory w espero już nie będą tak oczywiste

Cytat:
2007-09-02 22:13:07, Cameel pisze:
Kurcze, to może jakoś szeregowo podłącze razem z moim (otwiera jak jest zimno i w deszczu) i będzie zawsze działać Tak myślę, czy jakbym kupił 1 nowy na tej aukcji, to czy razem ze starymi pozostałymi nie będzie się gryzł. Może lepiej wszystkie wymienić? Kula69, ile chcesz za niego? Jeszcze sprawdzę te przewody, ale ile chcesz za swój? Acha, nie wiem, czy to coś wniesie do tematu, ale jak otwieram z pilota i drzwi pasażera się nie otworzą, to korek i tak się poruszy, czyli tak, jakby siłownik chciał go wypchnąć, ale nie miał siły

możesz wymienić jeden... ja tak robiłem... ale stopniowo kolejne mi padały.... ostatnio zmieniłem ostatni własnie w drzwiach pasażera... wytrzymał najdłużej

Dzięki koledzy.
Pisałem do kilku osób z allegro, które sprzedają rozbitki na części. Jedna baba chciała za taki siłownik... 100zł . Chyba ją nieźle pogrzało. Najsensowniejsza cena, jaką mi podali to 25zł, ale nie wiem, czy w tym przypadku nie kupić lepiej na allegro kompletu tak, jak pisał kolber7.

Cytat:
2007-09-05 12:08:19, Cameel pisze:
ale nie wiem, czy w tym przypadku nie kupić lepiej na allegro kompletu tak, jak pisał kolber7.

Jedyne sensowne wyjście. Też swego czasu wymieniłem wszystkie.

Cytat:
2007-09-05 12:08:19, Cameel pisze:
ale nie wiem, czy w tym przypadku nie kupić lepiej na allegro kompletu

Kup komplet na allegro 3 slavy i 1 master
Będziesz miał pewność że to będzie działać
A jak kupisz używki oryginalne to za 2 miechy lub na wiosne zaś będziesz wyzywał ze Ci central nie bangla