Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
VITO_MV6 OMEGA B Wrocław | 2004-10-07 15:40:28 Cześć !
Przestał mi działać prawy spryskiwacz szyby - od strony pasażera Jak się do tego dobrać bo dostęp jest co najmniej utrudniony. Dodam, że od strony kierowcy i na reflektory jest ok! Pozdrawiam Vito |
wodniczka opel omega A wałbrzych | 2004-10-07 15:53:48 Miałam raz taki przypadek.. ale u mnie to okazało się, ze w przewodzie jakimś cos sie przytkało.. u Ciebie może być co innego..
pozdrówka |
![]() egoon LOB MEMBER omega B carawan lublin | 2004-10-07 22:44:17 Drodzy Państwo przewody spryskiwaczy są dużej średnicy więc nie powinny się zapchać, jeżeli nie działa tylko jeden spryskiwacz to znaczy że pompka jest o.k. i albo jest przerwany obwód / odłączył się jeden z kilku przewodów - wycieki płynu powinny być widoczne po uruchomieniu spryskiwaczy / albo zapchany jeden spryskiwacz / przy wylocie / niech cię ręka boska broni przed odkamieniaczami - uszkodzisz pompkę - najlepiej wyciągnij ten spryskiwacz i przedmuchaj. - LUDZIE TROCHĘ LOGIKI. - do tego nie trzeba być zawodowym mechanikiem.
|
jarn LOB SYMPATYK Omega MV6 Białystok | 2004-10-08 09:38:33 Jeszcze mogło być tak, że nastąpiło zwarcie w ogrzewaniu dyszki i stopił się plastik zatykając tym samym ją. Ja tak miałem ![]() |
![]() Gozer LOB NET MEMBER MV6 Siedlce | 2004-10-08 12:08:06 Witka
U mnie zapchany byl spryskiwacz prawy w polowie dlugosci zalazl kamieniem przy grzalce i nie szlo go niczym przedmuchac ani przebic. Ale zrobilem maly otworek wiertlem na kolanku na ktore zaklada sie przewod okolo fi 1 i dopiero twardym drutem przebilem kamien. Nastepnie podgrzalem zapalniczka otwor tak porzadnie i palcami zakleilem otwor tymze rozgrzanym plastikiem. Dziala. Pozdro. |
VITO_MV6 OMEGA B Wrocław | 2004-10-08 19:55:21 Węzyk doprawadzający jest cały i założony ze spryskiwacza trochę "cieknie"zamiast tryskać ale jak go mam wymontować, zeby czegoś nie urwać ? Też myślę, że to zatkany spryskiwacz. JAK GO WYJĄĆ
Pzdr. Vito |
![]() JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2004-10-13 18:20:04 E tam, czy warto rzeźbić w gównie, zwłaszcza, że pewnie masz podgrzewane, nowy kosztuje w ASO 60 zł, jeśli nie da się przeczyścić, po prostu wymień i z czachy |
![]() egoon LOB MEMBER omega B carawan lublin | 2004-10-13 22:17:53 Wybacz, ale to wszystko na tym polega (piszę teraz do janusza )najłatwiej pojechać do mechaniora,czy kupić część w ASO, zapłacić za usługę i mieć wszystko z głowy. Takie duperele fajnie jest naprawić samemu -chyba od czegoś trzeba zacząć - zacznę od spryskiwaczy a za jakiś czas przy zgaszonym świetle poskładam Ci całą Bestyję od A do Z. ![]() |
![]() mt-01 opel omega b zamość | 2007-05-11 16:03:51 Witam !
No to ja zacznę tak... także nie pryska mi prawy (od pasażera) spryskiwacz... Wyciągnąłem go i z wężyka płyn leci więc wina spryskiwacza... Sprawdzałem (nie wiem czy dobrze) czy grzeje to ustrojstwo. Spryskując szybę sprawdzałem próbnikiem czy jest prąd na wtyczce.. no i nie ma:/ Czy to znaczy że gdzieś coś nie działa, czy może ogrzewanie dysz włącza sie jak jest zimno?? a może kiedy włączone jest podgrzewanie szyby i lusterek? Nie znalazłem nic na forum więc proszę o niebesztanie ![]() Pozdrawiam! |
![]() fatboy82 LOB WETERAN A 3.0 24V R6 Warszawa | 2007-11-07 13:30:43 Ja mam inna historie, a mianowice po ustawieniu dysz, gdy sobie psikne, to sie same przestawiaja i to za kazdym razem. Raz dobrze psikna, potem zle, potem znow dobrze. Od pasazera sie jeszcze jako tako trzyma, przynajmniej leci na szybe, ale od kierowcy to glownie w maske wali. Da sie te ustrojstwa jakos usztywnic by same nie zmienialy polozenia? |
![]() Mr_B MV6 kombi+LPG Koszalin | 2007-11-07 15:55:52
Dobrze kombinujesz |
![]() Pabelo LOB MEMBER Omega A 24v Gliwice | 2007-11-07 17:36:53 Bartek a masz grzane te badziewia ??
Sa 2 opcje ustaw jak trzeba i zadzialaj klejem przezroczystym albo jak pisal Soltys wal do ASO i kup se za 9 zeta sztuczke ![]() |
![]() fatboy82 LOB WETERAN A 3.0 24V R6 Warszawa | 2007-11-07 17:59:17 podgrzewane, ida tam kabelki z prundem ![]() |