| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
gt115pssss HF MEMBER scoupe gt wawa | 2007-06-25 18:26:51 check engine a ktory rok accenta masz
moze to byc plywakk..bardzo prawdopodobne czy to sie dzieje w zakreatach na prostej?? |
gt115pssss HF MEMBER scoupe gt wawa | 2007-06-26 01:33:58 plywak objawia sie w zakretach
wiec razczej odpadnie na bank
mysle ze to moze byc wszystko .kat moze ci jakos sytgnie P.....
na postoju???? nie wim mechaniiemnie jsestem ale nie che wrozyc swoich teoriii
|
kml HF MEMBER Accent 3D wAw | 2007-06-26 07:45:09
Powiem szczerze, ze tez stawiam po cichu na kata ale do tej pory miałem do czynienia z jednym katem co się wziął i wysr...ał i ojawialo się to bardzo fajnym metalicznym pogłosem
No nic, poki co to poobserwuje sobie. Uniwerslane zamienniki kosztują ok 300 - 400 PLN więc luz, po zimie sie trzeba bedzie zastanowić |
-Bzyku- HF MEMBER Hyundai Accent X-3 Dzierżoniów | 2007-07-03 21:04:22 Wiem, że dzwięk dochodzi z innej strony ale... sprawdź stan plecionki w okolicach kata. Miałem takie stuki, tez nie wiadomo skąd... po wymianie plecionki zaniknęły. |
kml HF MEMBER Accent 3D wAw | 2007-07-03 23:23:06
Dzięki za info. Co było nie tak z plecionką - czy była porwana czy co? Czego mam szukać ( znaczy co mam powiedzieć kolesiom w warsztacie zeby szukali - bede wymieniał samoregulator wiec przy okazji poproszę o sprawdzenie plecionki ) Ile płaciłeś za plecionkę? Gdzie kupowałeś? Póki co pogodziłem się z myślą, że kat bedzie do wymiany ~ 350 PLN ale jezeli to plecionka to nie bede płakał. Na razie usilnie staram się sobie wmówic, ze wcale mnie to nie wku.... |
-Bzyku- HF MEMBER Hyundai Accent X-3 Dzierżoniów | 2007-07-04 12:23:53 Po długim czasie plecionka straciła swoją elastycznnośc z powodu wysokiej temperatury. Była tak sztywna, że prawdopodobnie, przy agresywnej jeździe (redukcje, depnięcia w podłoge) wyrwało ją z tych kołnierzy, które znajdują się na obu jej końcach. Częśc środkowa trzymała się wtedy słabiutko i powodowała takie ciche stuki, choc dzwiek wydechu był wtedy przepiękny-serio! .
Ponieważ kiedyś przy przechodzeniu zakrętu bokiem na śniegu, wyrwało ją całkowicie z układu , konieczna była szybka interwencja. Nie czekałem na dostarczenie oryginalnej więc wspawano mi w warsztacie z Mercedesa. Koszt plecionki wraz z robocizną to 80pln-ów.
Krótko mówiąc zobacz czy jej środkowa częśc trzyma się jeszcze kołnierzy, a także w jakim stanie są te kołnierze. |
kml HF MEMBER Accent 3D wAw | 2007-07-04 12:35:29
Najs W czwartek bede robił samoregulator więc przy okazaji poproszę zeby dokładnie wszystko obejrzeli.
Zastanawiam mnie czemu mi stuka na postoju kiedy samochód nie jedzie
Czy ma ktoś namiar na _SPRAWDZONY_ i solidny zakład tłumik/wydech w WARSZAWIE? Mam swój typ ale to jest w opór daleko ode mnie i nie wiem czy robią w soboty bo w tygodniu to nie ma sily żebym się tam wyrobił |
-Bzyku- HF MEMBER Hyundai Accent X-3 Dzierżoniów | 2007-07-04 13:29:10 Stuka na postoju, bo silnik i tak pracuje powodując wibracje, a ponieważ jest stosunkowo miękko zawieszony to te stuknięcia są przypadkowe i raczej trudne do powiązania z czymkolwiek.
Jeżeli już będziesz pod samochodem, lub jakiś mechanik bedzie fruwał po kanale to sprawdźcie stan mocowania wydechu-roboty niewiele, a bedziesz wiedział czy to to czy jeszcze nie. |
kml HF MEMBER Accent 3D wAw | 2007-07-04 14:29:01
Dzięki za info, bede wiedział w czwartek co jest ![]() |
kml HF MEMBER Accent 3D wAw | 2007-07-05 17:45:37 Bylem dzisiaj w warsztacie i przy okazji bardzo dokładnie obejrzeliśmy cały wydech. Plecionka była już wymieniona wcześniej, jest dosztukowana i w zestawie był kawałek drutu z migomata
CAŁY wydech jest ok. NIC podejrzanego tam nie znaleźliśmy więc nie wiem co jest Mechanik opukał wszystko co się dało łącznie z bakiem i nic podejrzanego nie wystukał więc sprawę zlewam póki co
Mam nadzieje, ze sie juz nic nie odezwie |
-Bzyku- HF MEMBER Hyundai Accent X-3 Dzierżoniów | 2007-07-05 18:19:47
Czy to oznacza, że po opukaniu przestało pukac??? |
kml HF MEMBER Accent 3D wAw | 2007-07-05 18:37:58
No.... Staram sie o tym nie myślec ale moge się pozbyć przekonania że to coś z baku stuka... No nie wiem... moze za pare miechów obserwacji szarpnę sie na wyjęcie baku jezeli dalej bedzie stukać... Nie wiem, no teraz to juz wymyślam jakies bzdety W kazdym razie co by to nie było to nie bede z tym nic robił dopóki się nie: urwie, zaczniej mocenij, przestanie |
kml HF MEMBER Accent 3D wAw | 2007-07-06 07:50:56 Wczoraj wieczorem jeszcze trochę posłuchałem czy mam dalej to stukanie i wydaje mi się, ze coś tam jednak się odzywa. Jednak tym razem stanąłem nad otwartym bagażnikiem i wydaje mi się, ze te ew stukanie jest z okolic baku, wlewu paliwa W tej chwili postanowilem wszystko co jest luźne w bagaźniku wyjąć, spakować tak żeby dosłownie _NICZEGO_ nie było co w jakikolwiek sposób może się przewalać po bagażniku na zasadzie, że wyeliminuje wszystko po kolei.
A wracają do baku etc to czy ktoś ma jakieś sugestie co to może być z tamtej strony? Ktoś mi coś mówił o zapowietrzeniu baku ( czy jakoś tak ) ale benzyna leje sie ok, nie ma żadnych problemów podczas tankowania. Licze na Wasze sugestie w tej wersji moich poszukiwań pukania
Kolejne doniesienia w sprawie stukania w baku pojechalem do Salonu Daewoo zapisac sie do klubu Daewoo, przy okazji pozalilem sie na stukanie w baku , bez niczego pani wyrwala mnie od wypelniania formularza i zaprowadzila do serwisu gdzie natychmiast wiechali na kanal i obcieli kawalek rurki odpowietrzajacej (jest pod podwoziem z tego co sie zdazylem zorientowac gdzies obok kola i lubi sie zagiac) operacja trwala 10s . Moje subiektywne odczucia to : 2 wizyta w salonie (po zakupie) i jestem bardzo zadowolony z uslug . A ludzie przyjezdzaja naprawde z banalnymi sprawami. jak na przyklad regulacja ... spryskiwacza w nubirze (tj gdzie ma psikac). Lanos oczywiscie sie nie popsul jeszcze ani razu. To jest o lanosie ale czy w hultaju nie ma czegoś takiego z tą rurką??? [ wiadomość edytowana przez: kml dnia 2007-07-06 07:54:45 ] |
gt115pssss HF MEMBER scoupe gt wawa | 2007-07-06 16:21:09 ojejku
podglosnij radio
pewni ci kat stygnie mowie ci |
kml HF MEMBER Accent 3D wAw | 2007-07-06 18:15:45
No to niech przestanie albo się wy..a definitywnie - nic mnie tak nie wkurza, jak "nie wiem co to"
Swoją drogą to obejrzałem wydech dosyć dokładnie i wydaje mi się, ze tam by się zmieściły rurki 2" albo moze nawet ciut większe Jezeli wydech mi się posypie a jeszcze bede nim jeździł to być moze kiedys wróce do tej kwestii |
kml HF MEMBER Accent 3D wAw | 2007-07-18 07:46:10 Nie wiem co sie stalo, ale przestało mi stukać.... |
kml HF MEMBER Accent 3D wAw | 2007-08-11 17:05:29
Mam pytanie co do mojego powracającego cykania ( na marginesie: jestem 98% pewien, ze to z baku )
CZy w accencie 2 rocznik 2000 jest jakaś rurka odpowietrzająca od baku? Czy potencjalnie zapowietrzenie ( ? ) baku może dawać stukanie w czasie jazdy ( taki odgłos pyknięć ) ? |
kml HF MEMBER Accent 3D wAw | 2007-08-25 17:49:06
Nowe fakty: pojechałem sobie trase 430 km na raz i po dojechaniu na miejsce w góry i postawieniu samochodu też zaczęło stukać. Głosno. Na 99% to tłucze coś w baku dokładnie na wysokosci wlewu paliwa ciut do przodu czyli patrząc na bak od dołu ( samochód podniesiony) to z przodu po lewej. Odkręciłem korek o oprócz charakterystycznego PSSSSS usłyszałem gulgotanie takie jak np przy fermentacji drożdzy ( jak się robi wino: taki pyknięcia własnie jak by powietrze się wydostawało do góry z rurki jakiejś ) tyle, że bardzo szybko seria i potem był spokój. CO TO MOZE BYĆ? Jak tylko bede miał jakies pieniądze luźne to jade to zrobić tzn: najprawdopodobniej wyjąć bak.
Czy macie jakieś pomysły jak to można sprawdzić co to jest? Czy gdzieś w baku mam lewe powietrze? A może w układzie paliwowym cos jest nie tak??? TYLKO I WYŁĄCZNIE BAK wchodzi w gre. WSZYSTKO inne jest sprawdzone i na pewno to nie jest nic oprócz w/w baku. Czy ktoś ma rysunki jak wygląda bak i zasilanie w paliwo w accencie rocznik 2000. Bede bardzo wdzięczny za sugestie zanim pojade na wyjecie baku. |