| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-06-25 17:35:55 Jest silnik 130TC 170KM Abartha do przywiezienia z włoch..silnik ze skrzynia za 2500zł albo 3tys...Jakbys byl zainteresowany to musialbym sie wszystkiego dokladnie dowiedziec |
misieq F&F Sympatyk 300C SRT8, Firebird ... Kraków | 2003-06-25 19:10:50
no taki to przypawsowalby mi |
![]() Qba Czili-Czili-Bang-Bang łili-łonka | 2003-06-25 20:09:27
to ja poprosze o wszelkie info na ten temat 130 TC.....170KM!!!!! to chyba jakiś nieziemsko podrasowany....bo 130 TC w Ritmo miały 130KM...a może sie myle ...a od czego miał by byc ten silnik...wzdłużny czy poprzeczny??????? |
schwepes F&F Sympatyk zezłomowałem Kraków | 2003-06-25 20:14:21 z tego co ja pamiętam z rozmowy to właśnie jest to 130 TC czyli 130KM... ale rozmawialiśmy z kolesiem na temat kilku(nastu w każdym razie na pewno jest to 2,0 z Fiata Ritmo... jakiś koleś zamówił ten silnik, a potem zrezygnował twierdząc że 130TC to silnik 1,6 więć możliwe że silnik jeszcze czeka we Włoszech... |
![]() EGON-TKL ZGIERZ | 2003-06-25 20:30:17 PRZECIAZ CYFRY W STARSZYCH MODELAXH SIATA OZNAVCZAJA KONIE MECHANICZNE WIEC 130TC ABART MIAŁ 130KM WIEM BO TAKIEGO CHVCIAŁEM KUPIC A 170 KM TO MOZE BYC TYLKO JAKIŚ TUNING |
![]() -Kozi- 125p (BaNdZiOr) Krakow | 2003-06-26 00:24:33 hmmmm dzieki wielkie za tak duzy odzew i ze kazdy chce w jakis sposob pomoc. Najwieksze podziekowania dla Dax'a bo on najbardziej mi uswiadomil to i owo.
Ale do rzeczy. Czy beda duze problemy z tym silnikiem od Cromy i zamienionym kolektorami ssacym z wydechowym czy jest to w jakis sposob do przeskoczenia???? I za ile taki silnik od Cromy moge kupic????? Czy ten silnik z Ritmo z clem wyjdzie tyle co napisales Koniu czy to wszystko trzeba jeszcze clic???? czy po prostu na lewo??? Aha Dax rozgladalem sie za ta firma. Raczej zajmuje sie automatycznymi skrzyniami i rajdami ale terenowymi takze chyba lipa. No i ten fordowski z sciery???? tez o nim wlasnie myslalem. Czy on napewno nie wejdzie do komory 125p???? Narazie moje nastawienie jest na 2.0 z Cromy chyba ze sie nie da albo cena silnika mnie zabije. Jak nie to bede kombinowal cos z innego a jak sie nie da toooo......................... sie chyba rozplacze bo chce naprawde cos zrobic. |
Yaninnya 126, CC Warszawa | 2003-06-26 02:34:57 Co do silnika z Cromy, to looknij w wątek o "rozwiercaniu 2.0" na forum FSO - link na stronie F&F. [ wiadomość edytowana przez: Yaninnya dnia 2003-06-26 02:35:53 ] |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-06-26 07:49:06 Co do tego 130TC i jego mocy mogłem sie przesłyszeć.
Jesli chodzi o sprowadzanie tego silnika do Polski to wszystko jest zgodnie z prawem, silnik jest z papierami, rowniez przez granice jest legalnie przewozony, takze nie ma problemu... Wejsc podejrzewam ze wejdzie bo sam kania sie nim zainteresowal. Tylko w Ritmo jest poprzecznie wstawiony i z tym by byla kombinacja... |
DAMIANO GÓRA | 2003-06-26 16:57:37 Co do tego silnika od CROMY to dzis kumpel był u mnie pod chatą i oglondałem komore dokładnie i zeczywiscie kolektory sa zamienione odwrotnie (acha on mówił ze on kupił tom Crome z zwykłym 2.0 w niemczech rozebrał 2.0turbo przywiózł głowice kompletnom .tłoki wklensłe .miske olejowom z powrotem oleju z turbiny i kawałek wydechu sam wszystko załozył do zwykłego bloku no i w ten sposób zrobił turbo acha jeszcze wtrysk z komputerem jest od modelu turbo wienc jesli rozwiąrze sie problem wyprowadzenia wydechu to chyba da rade to załozyc no moze miske z 132 trzeba by było zastosowac zeby było przetłoczenie na belke zawieszenia a w nia wspawac powrót oleju z turbo no ale jest to według mnie do zrobienia |