KME DIEGO SIROCCO podczas jazdy na LPG

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam

jestem posiadaczem opla astra II 1.4 16V koncówka 2000r, i sekwencyjnej instalacji gazowej KME DIEGO SIROCCO, podczas montazu LPG gazownik nie potrafil sobie poradzic z zapalajaca sie podczas obciazen kontrolka check engine, ktora to na gazie sygnalizowala blad 0200 uszkodzenie w obwodzie wtryskiwacza, po wielkich bojach okazalo sie, ze trzeba podmienic komputer/sterownik z wersji europejskiej na wersje USA, po podmianie problem zniknal, przejezdzilem ok 50 kkm i autko zaczelo tracic moc, chodzic na 3 gary, itp, wymilem modul DIS swiece, filtry. katalizator (bo podobno sie rozsypal i zatykal ) i problem powracal...okazalo sie, ze padl sterownik, pojechal do reklamacji do KME, u gazownika zalozyli mi AKME zastepczy jakis taki i autko chodzili ok zarowno na PB i LPG ale powrocil problem z bledem 0200 uszkodzenie w obwodzie wtryskiwacza, podjechalem do gazownika po niby swoj komp, zamienil i autko nadal pomyka ok zarowno na PB i LPG ale blad podczas obciazen nadal wyskakuje....co robic? (czekam na kompa USA- czy taki wogole istnieje?) co jest przyczyna powstawania tego bledu? moze ktos mi pomoc? zastanawiam sie nad tym czy by nie jechac do lodzi do KME...

Witam.
czy pokazuje program błąd tego samego wtryskiwacza?

nie mam pojęcia... sporo się naczytałem na forum o Panu, z chęcią podjechałbym do Was do Jastrzebia...