Nie zapala na ciepłym silniku

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Na początku czerwca w samochodzie OPEL FRONTERA V6 3,2l. zamontowałem instalację gazową STAG300. Problem polega na tym że czasem przy rozgrzanym silniku nie można uruchomić samochodu. Przydarzyło mi się to w przeciągu trzech miesięcy i przejechaniu około 4 tys. km raptem czterokrotnie. Dzieje się tak zawsze na rozgrzanym silniku i po krótkim postoju. Rozrusznik kręci a samochód zachowuje się jakby nie miał paliwa. Co ciekawe po 10-20 minutowym przymusowym postoju samochód zapala normalnie. Czy ktoś może mi pomóc?

Witam.
Myślę ,że mogą być problemy z samą stacyjka od samochodu.
Dlamnie jest za malo danych co do problemu.
Jak się to powtórzy to sprawdź czy zakręci rozrusznik przy powrocie kluczyka w pozycję -napięcie.
Albo podfaj czy w ogóle krę rozrósznik silnikiem bo może jest to problem Bendixa.

Cytat:
2007-09-05 22:32:01, marbomjackiewicz pisze:
Na początku czerwca w samochodzie OPEL FRONTERA V6 3,2l. zamontowałem instalację gazową STAG300. Problem polega na tym że czasem przy rozgrzanym silniku nie można uruchomić samochodu. Przydarzyło mi się to w przeciągu trzech miesięcy i przejechaniu około 4 tys. km raptem czterokrotnie. Dzieje się tak zawsze na rozgrzanym silniku i po krótkim postoju. Rozrusznik kręci a samochód zachowuje się jakby nie miał paliwa. Co ciekawe po 10-20 minutowym przymusowym postoju samochód zapala normalnie. Czy ktoś może mi pomóc?

W poprzednim poście napisałem że rozrusznik kręci tylko nie zapala (jakby brakowało paliwa). Ktoś mi mówił że może to być zbyt bogata mieszanka gazowa, w momencie rozruchu auto dostaje bezynę a po krótkiej przerwie ma jeszcze opary z gazu zamiast powietrza. Będę wdzięczny za jakiekolwiek sugestie.