Zniżki na Fiata

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich

CZy jest mozliwosc uzyskania jakichs znizek za posiadaniew okreslonej marki samochodu?? W tym wypadku chodzi o Fiata. Jesli ktos, cos wie na ten temat, to niech da znac i poleci takiego ubezpieczyciela...

nie...

jest PZU daje extra 10% na polskiego fiata 125p lub FSO 125p - tylko na to jest znizka (ani polonez, ani maluch sie nie lapie), dodaje sie ona do innych znizek, ale zgodnie z regulaminem skladka OC nie moze byc nizsza niz 30% kwoty bazowej.

Ja mam ubezpieczonego boba w FILARZE i jest znizka za to ze Fiat...chyba 10% ale niejestem pewien na 100%

Pozdro

-----------------
EL BoMBeLLo - CLaSSiCStYLe
FrankyGarage

noto mnie teraz zaskoczyliscie ale PZU ma taki problem, ze PZU z duzymi nzizkami potrafi byc drozsze od podstawowej skladki samopomocy

a cos ty ja za malacza place 220 zl za rok w PZU w samopomocy taksamo to wyglada

mam za malo lat i za krótko prawko

hmm ciekawe te zniżki za fiata ja właśnie przed chwilką płaciłem w samopomocy 277 plus NW 25zł pluz 7zł odsetek za 2,5 miesiaca niezapłacenia oc nie wiem jak zrobiłem to ze w samopomocy masz tak samo jak w PZU bo są juz inne stawki podstawowe, choc każdy region ma inne stawki

w samopomocy była zniżka na fiata 126p rok temu, jak rejestrowałem 900 to dostałem dodatkowo 10% zniżki

po pierwze nie Samopomoc tylko teraz HDi Asekuracja ja u nich place za malca chyba 197 albo cos kolo tego za rok i jest git

jak ktos za duzo placi zawsze moze pomyslec o wkreceniu sie do caaru....ale trzeba miec klasyka to raz i troche pobrylowac - nagroda + 70% dodatkowych znizek od sumy ktora wam wychodzi po waszych znizkach

BULLIT - jest ustawa. Nie mozna placic mniej niz 30% stawki podstawowej wiec nie zawsze sie da wykorzystac ich 70% (CAAR) pozatym chlopie , tam sa takie wybredne lale co do oryginalnosci samochodu ze ja dziekuje za ich wielka lache i jestem szczesliwy mogac placic w HDI za bezszkodowy przebieg ubezpieczenia za moje kanty

za jednego 216 a za drugiego chyba 280 PLN na rok

Zameldowany jestem w 5 strefie o ile pamietam.

a mi w samopomocy w tym ani w zeszłym roku nie dali zniżki za malucha..... może w mojej strefie nie ma

Ja żem też dostał w tym roku od PZU 10% zniżki za klasę pojazdu Więc pewnie tym mniej wartościowym (w sensie materialnym) przysługują jakieś ulgi, ale nie jestem pewien. Na dniach powinno przyjść nowe OC i wtedy bedę wiedział, czy to na stałe, czy to był tylko jednorazowy gest PZU.

Cytat:
2007-09-03 22:12:16, borysirl pisze:
BULLIT - jest ustawa. Nie mozna placic mniej niz 30% stawki podstawowej wiec nie zawsze sie da wykorzystac ich 70% (CAAR) pozatym chlopie , tam sa takie wybredne lale co do oryginalnosci samochodu ze ja dziekuje za ich wielka lache i jestem szczesliwy mogac placic w HDI za bezszkodowy przebieg ubezpieczenia za moje kanty za jednego 216 a za drugiego chyba 280 PLN na rok Zameldowany jestem w 5 strefie o ile pamietam.

Borys - Jesli bedac czlonkiem Caaru kumpel za 5 aut placi 700zl to chyba sie oplaca ( Warszawa ) . Jadac z kumplem w czerwcu na zlot i ubezpieczajac auto na miesiac zaplacilismy niecale 15zl !. Co do oryginalnosci wcale nie ma jakiegos rygoru...sam Kossowski ( automobilista ) ma Fiata 1100 ( a raczej simce ) ze zderzakami od syreny... a co najwazniejsze sa tam goscie z ogromna wiedza motoryzacyjna wiec mozna dodatkowo skorzystac

Ja płacę za malucha 162 zł na rok w HDI i wszędzie gdzie sprawdzałem w innych firmach wychodzi drożej.

a mi w HDI za malucha wyliczyli z 10%znizka + 25% za wiek 1900zł

troche ich pojebało ale to i tak najtaniej

a jak kupie oc na ojca to wyjdzie 360zł za rok

Cytat:
2007-09-03 18:25:00, Gie pisze:
Ja mam ubezpieczonego boba w FILARZE i jest znizka za to ze Fiat...chyba 10% ale niejestem pewien na 100% Pozdro

Zgadza sie, ja mam ubezpieczone w Uniqe i jest tam 10% zniżki na Fiacisza, nie wiem dokładnie z czego to wynika.

Hehe, a propos najniższych ubezpieczeń, to w tej samej Uniqe ojciec po iluś tam latach zniżek płaci najniższą możliwą składkę, czyli bodajże 60zł rocznie, słabo??
Tyle, że bezszkodowo jeździ już naprawdę długo...

[ wiadomość edytowana przez: kacek dnia 2007-09-04 10:08:06 ]

Cytat:
2007-09-04 08:34:52, jozekrj pisze:
a mi w HDI za malucha wyliczyli z 10%znizka + 25% za wiek 1900zł troche ich pojebało ale to i tak najtaniej a jak kupie oc na ojca to wyjdzie 360zł za rok

nie wiem jak Ci to wyliczyli u mnie stawka podstawowa to 649zł wiec musiał byś mieć prawie 300% zwyżek a to raczej niemożliwe

Cytat:
2007-09-04 08:29:00, Vendorowicz pisze:
Ja płacę za malucha 162 zł na rok w HDI i wszędzie gdzie sprawdzałem w innych firmach wychodzi drożej.

Ja płacę identycznie za malca