Zawieszenie w 2107

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć mam takie pytanko. Dlaczego rozlatują się sinenbloki na wachaczach już po 100 km w 2107.

Bo pewnie kupiłeś jakieś ch........ e części made in Białoruś albo tłuczone przez jakichś partaczy - rzemieślników. Akurat problem podłej jakości części zamiennych do naszych wozidełek jest sprawą powszechnie znaną i trzeba się nieraz dobrze nachodzić żeby znależć coś przyzwoitego. Taki właśnie urok Ładzianki
Pozdrawiam
Andrzej

Ale kupiłem w sumie z 8 sztuk i prawie połowa do wyżucenia. Może ktoś ma sprawdzony sklep w Warszawie bo mi już ręce opadają.

A gdzie kupiłeś?
Jest sklep na Jagielońskiej, na Powązkowskiej!
Pozdrawiam
PS. Widzę,że mamy nowego kandydata z Wawy

Jeszcze mam jedno pytanko do Was czy może amortyzator być przyczyną skrzypienia jak na starej łajbie

Cytat:
2004-07-03 21:32:44, Mareczek1 pisze:
Jeszcze mam jedno pytanko do Was czy może amortyzator być przyczyną skrzypienia jak na starej łajbie

Skrzypić mogą sworznie kulowe w wahaczach.

-----------------
Dawniej najszybsza Łada w klubie i prawdopodobnie najlepsza Łada na świecie.

[ wiadomość edytowana przez: Yanosik dnia 2004-07-03 21:43:32 ]

...nie wiem jak 2107 ale w samarze i innych skrzypia "górne" łożyska na kolumnie McPhersona

Jak skrzypi,to sworznie na wahaczach,tak jak ktoś tu wyżej napisał.
Jak będziesz wymieniał,to kupuj z Krosno.
pzdr

[ wiadomość edytowana przez: sheriffnt dnia 2005-01-12 12:06:25 ]

Witam !!! mam zamiar wymienic w 2107 tyleje metalowo gumowe drazkow reakcyjnych i w zwiazku z tym mam pytanie czy podluzne drazki krotkie i dlugie maja ten sam rozmiar tuleii bo napewno wiem ze poprzeczny ma inne tzn.mniejsze i czy ciezko bedzie je wybic jak rowniez zalozyc, czy imadlo wystarczy. Pytam bo jeszcze tego w ladzie nie robilem. Moze ktos juz meczyl ten temat

Nie sa takie same.

Cytat:
2004-07-02 09:09:27, Mareczek1 pisze:
Cześć mam takie pytanko. Dlaczego rozlatują się sinenbloki na wachaczach już po 100 km w 2107.

Dlatego ze jest to h...e rzemioslo. Jak dostane Oświęcim w ajencje to k...a wszystkich rzemieslników tam zamkne. Kto chce byc kotłowym, a kto transporty odbierac

Ja myśle, ze winny może byc również montaż tych tulei. Może zbyt mocne dokręcenie jest dla nich takim zabójstwem.

-----------------

skrzypią na 99% tuleje w górnych wahaczach.Może sa za mocno skręcne

Cytat:
2005-06-08 15:58:40, Yanosik pisze:
Ja myśle, ze winny może byc również montaż tych tulei. Może zbyt mocne dokręcenie jest dla nich takim zabójstwem.

pzreciez kolego musisz je mocno dokrecic bo inaczej gówno z roboty bedzie, chcialbys miec plywajace wahacze ??

Jest szansa ze wahacze sa stare, i po prostu tulejka sie rusza w srodku - mozna spawnac punktowo - ale lepie jwymienic wahacze

Cytat:
2005-06-09 15:17:04, pawel0240 pisze:
pzreciez kolego musisz je mocno dokrecic bo inaczej gówno z roboty bedzie, chcialbys miec plywajace wahacze ??

mocno, niemocno - dokładnie 98 Nm ,czyli dosyć mocno

-----------------

wiem ze swojego doświedczenie kupiłem za 2,5 szt sadły po ok 1000 km i skrzypiały kupiłem kpl na góre za 25zł są super ale dokręciłem za mocno i skrzypiały popuściłem minimalnie i przestało
Jak dokręcisz za moco to zgnieciesz za bardzo gume i szak ją trafi.
Jeżeli dokręcisz za słabo to faktycznie będą
"pływające wachacze".

O, kiedys juz wspominalem o tych silent simemr czy jak im tam
O tych tulejach do wahaczy gumowo-metalowych, ze w sklepie widzialem takei w niebieskim pudelku.
Jak widac za granica tez sa rozpowszechnione, oto foty - celowo same linki.
http://www.freeweb.hu/katusj/mellso_elemei/Kepek/DAAZszilent1.JPG
http://www.freeweb.hu/katusj/mellso_elemei/Kepek/DAAZszilent4.JPG

tak apropo mi tez skrzypi cos ostro - czy to na pewno nei jest stabilizator??i jeszcze mam pytanie apropo sworzni ruszam kolem trzymajc z gory i czuje luzy - na lozyskach nie sa podlewarowalem i nie moge ponownie tych luzow wyczuc to sa na gornych wahaczach luzy czy na sworzniach ??
i apropo tylnych tulei tam nie sa przypadkiem wszystkie tego samego rozmiaru?? bo cholera wlozylem je jak lcialo bo sie wydawaly identyczne??

"Skrzypienie jak na starej łajbie"

Znam to skads : ) Bede musial faktycznie zainteresowac sie wahaczami, ale co wydalo mi sie ciekawe - skrzypienie ustaje po jakichs 15 minutach jazdy, czyli kiedy auto sie nagrzeje.