| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2007-09-06 20:28:10 Witam.
Tylko regulacja zaworów i jak najszybciej bo możesz miec po wałku rozrzadu |
lukaszek811 grójec | 2007-09-12 21:07:45 Witam nie wiem czy ci pomoge ale mialem kiedys taki problem tylko ze ja mialem przy 4200 obrotow jak sie zalkanczal v-tec dodam ze to nie jakies zawory jak ci pisza ludzie bo bys na bezynie mial to samo a na bezynie smiga ci jak zla z tego co napisales.Od czego powinienes zaczac to jechac do dobrego gazownika trzeba przeprowadzic regulacje gazu najlepiej by regulacja byla przeprowadzona na zasadzie jazdy samochodem a nie na postoju bo nie wyreguluje ci jej dobrze bynajmiej ja tak mialem.bo na postoju nie dawalo rady do 4200 obr szla jak burza a po 4200 bylo szarpniecie i zamul totalny otwiera sie w tym momecie szerzej zawor czyli v-tec.Ja do tego mialem wstawiony wiekszy parownik bo ten do 140 konych aut nie wyrabial nie mozna bylo go podkrecic bardziej wiec wstawiono wiekszy pozdrawiam jezeli cos to moje gg jak bedziesz mial jakies pytania 2042503 |
lukaszek811 grójec | 2007-09-12 21:11:47 Z tego co ja wiem to w honi sa zawory samoregulujace to nie fiat 126p i nie polonez |
croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2007-09-13 07:52:52 Witam. Możesz byc zdziwiony ale w hondach reguluje sie zawory. zapytaj na forum użytkowników hondy.
|
sopczi82 Warszawa | 2007-09-13 09:36:11 Tak , tak reguluje sie zaworki i tak własnie to zrobiłem ostatnio ,luzy 0,25mm i rzeczywiście poprawiła sie kultura pracy silnika.......ale niestety zamulenie powyżej 4 tyś nie znikneło, sprawdziłem tez sprężanie na cylindrach i jest idealne na każdym 14 atmosfer.
Chyba kolega lukaszek 811 ma racje to wina prawdopodobnie ponownego zestrojenia gazu u dobrego fachowca skoro na benzynie poprostu fruwa...aha chciałem tylko zaznaczyć że ja nie mam parownika tylko sekwencje BRC 24. No nic chłopaki dzieki wielkie , jak rozkminie ten temat u gazowca to dam znać na forum co to było dokładnie. |
croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2007-09-15 09:02:48 Witam.
Po regulacji zaworów konieczne jest ponowne zestrojenie instalacji. |