Pilne! Jak poznac czy reflektory sa UE czu UK?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Mam pilne pytanko, jak poznac czy reflektor do mk7 jest europejski czy angielski?

szkło
kolego szkło jest tam wyzłobione czy jak sie to nazywa jest albo na lewo albo na prawo,czyli ogólnie o strone oswietlenia znaków i pobocza

Cytat:
2007-09-13 21:59:11, RemikGT pisze:
szkło kolego szkło jest tam wyzłobione czy jak sie to nazywa jest albo na lewo albo na prawo,czyli ogólnie o strone oswietlenia znaków i pobocza

A mnie się rozchodzi który znaczek mówi, że lampa jest nasza lub nie nasza?
A konkretnie to znalazłem:
L I N K
Tyle, że w oglądanym przezemnie reflektorze były strzałki w dwie strony, jedna większa jedna mniejsza, a moim oryginalnym nie ma, a nieoryginalnym są też dwie tyle że w jednym kierunku. I już nic nie wiem

[ wiadomość edytowana przez: wesul dnia 2007-09-13 22:11:08 ]

z tego co wiem:

- szkła do ruchu prawostronnego (np. Polska) - żadnych strzałek

- szkła do ruchu lewostronnego (np. Wlk.Brytania) - strzałki w jedną stronę

- szkła uniwersalne - można zakładać i w lewostronnym i w prawostronnym, strzałki w dwie strony

- szkła symetryczne - tylko w USA (świecą na wprost)

Cytat:
2007-09-14 07:35:54, gumbas5 pisze:
z tego co wiem: - szkła do ruchu prawostronnego (np. Polska) - żadnych strzałek - szkła do ruchu lewostronnego (np. Wlk.Brytania) - strzałki w jedną stronę - szkła uniwersalne - można zakładać i w lewostronnym i w prawostronnym, strzałki w dwie strony - szkła symetryczne - tylko w USA (świecą na wprost)

No ale to jest dokładnie na odwrót jak wszedzie piszą.
Cz ktoś może stwierdzić po fotce, że to jest jednak nie nasza wersja? Mnie sie tak wydaje, ale wolałbym żeby ktoś to potwierdził
K L I K

no to dziwne... bo WSZĘDZIE oznaczenia na reflektorach są właśnie w ten sposób opisywane... ale jak mi nie wierzysz to już Twoja sprawa...

EDIT:
tutaj taki mały przykład gdybyś mi dalej nie wierzył

[ wiadomość edytowana przez: gumbas5 dnia 2007-09-14 15:58:47 ]

jest dokładnie tak jak gumbas5 pisze, jak są angielskie to powinna być mała strzałeczka na szkle w górnym rogu, te które nadają się u nas do jazdy albo nie mają zadnej strzałki albo mają strzałki w obie strony. (wiem bo na przeglodzie mi to wytłumaczyli gdy nie mogli mi swiateł ustawić, a później znależli strzałeczkę na moim lewym reflektorze....)

Popatrz na szklo uklad zalaman jest odwrotny niz u nas, ale te angielskie powinny miec strzalke ze sa do ruchu lewostronnego.