MotoNews.pl

Uno 1.0 problemy z gazem gasnie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam problem z samochodem uno 1.0 (gaznik instalacja lavato)przy redukcji na luz samochód gaśnie albo przy hamowaniu pojazdu.Wymieniłem już w samochodzie przewody wysokiego napięcia świece filterek gazu i powietrza była przeprowadzona regulacja instalacji gazowej .Po regulacji przez pewien czas (kwestia tygodnia ) było ok, teraz silnik wchodzi raz na wyższe obroty raz pracuje normalnie nie wiem co dalej robić ??? null

czy na benzynie jest to samo ???
ponieważ uno ma dość awaryjny element, przy gaźniku, badający podciśnienie w kolektorze, które odpowiada na zapłon. Sprawdź najpierw to. Zdejmujesz wężyk i próbujesz sie zaciągnąć lekko, jeżeli zaciągasz sie bez problemu tzn, ze już sie zużyły membrany w tym urządzeniu.

Witam ,na benzynie chodzi normalnie nie gaśnie, on ma takie zagrywki że raz silnik pracuje bez problemowo obroty ok nie gaśnie a raz zaczyna gasnąć przy dojeżdżaniu do krzyżówki (przełączę na benzynę i jest w porządku ). Myślałem już o zmianie membrany w rozdzielaczu gazu ale nie wiem czy to dobry trop .

Być może membrana w reduktorze Ci się przywiesza i po zdjęciu nogi z gazu reduktor podaje nadal dość dużą dawkę LPG, co prowadzi do zalania silnika i jego zgaśnięcia. Też mam czasem takie coś w mojej Ładnej (raz na 4 tygodnie może).

Jak będziesz miał coś takiego, to spróbuj kilka razy gwałtownie wcisnąć i puścić pedał gazu (takie szarpanie). Jeśli po takiej akcji będzie ok, to podejrzewałbym reduktor i zawieszającą się membranę.

Ps. Rozumem, ze to Lovato a nie Lavato?