Uszczelka pod głowicą:(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
siemka mam takie pytanko....czy jest ktos zorjetowany ile kosztuje wymiana uszczelki pod glowica??bo mam tak maly wyciek oleju

Cytat:
2007-09-17 15:52:54, laku pisze:
siemka mam takie pytanko....czy jest ktos zorjetowany ile kosztuje wymiana uszczelki pod glowica??bo mam tak maly wyciek oleju

Wątpię czy skończy się tylko na wymianie samej uszczelki.Może być konieczne planowanie głowicy i wtedy przy okazji wartało by zmienić uszczelniacze zaworów,może je też dotrzeć.A jak zużycie oleju,jakie masz?.
Wymiana samej uszczelki w robociźnie to ok 300 zł,później to już koszty rosną.Namawiam do kompleksowej roboty ,ja robiłem w ubiegłym roku a teraz poszedłem dalej ,musiałem wymienić pierścienie robocizna 0 zł czyli własna.
Nie piszesz jaki silnik.

kurczeto mnie zmartwiles...silnik mam 1.5 glx....zuzycie oleju wlasnie takie srednie...ale to na jakies 75%przewz ta uszczelke wlasnie bo wyraznie widacy wyciek...no a z planowaniem glowicy to sie akurat liczylem:/

Kopsnij sie do serwisu Daewoo w Piekarach tam uszczelka, wymiana i planowanie glowicy w Nexii 1.5 glx kosztowalo znajomego rok temu 120 zl za komplet (do tego gwarancja, fakturka serwisu). Nie daje glowy ile kosztuje obecnie ale oni maja smieszne ceny czesci do Espero a za robocizne biora grosze, a co najlepsze na zadna naprawe u nich nie narzekalem jeszcze

Uszczelka 20-30 pewnie

Planowanie normalnie z 40-50

To za robotę 50 zł ?

Cytat:
2007-09-18 01:40:19, kylos pisze:
Kopsnij sie do serwisu Daewoo w Piekarach tam uszczelka, wymiana i planowanie glowicy w Nexii 1.5 glx kosztowalo znajomego rok temu 120 zl za komplet (do tego gwarancja, fakturka serwisu). Nie daje glowy ile kosztuje obecnie ale oni maja smieszne ceny czesci do Espero a za robocizne biora grosze, a co najlepsze na zadna naprawe u nich nie narzekalem jeszcze

a w piekarach w ktorym to jest mejscu??masz moze jakis numer telefonu tam??z gory dzieki

Kurde macie ceny... Wiem, że w 1.5 mniej roboty, ale serwis i taka cena

Cytat:
2007-09-18 09:53:59, Zoltar pisze:
Uszczelka 20-30 pewnie Planowanie normalnie z 40-50 To za robotę 50 zł ?

Nie wiem moze robil cos jeszcze kij go wie, ja wiem tyle ze np aparat zaplonowy jak w hurtowni kosztowal 470 w Inter Cars 380 a w serwisie w Piekarach 340 z wymiana, wiec maja konkurencyjne ceny jak dla mnie.

Autoryzowana stacja obsługi Daewoo
41-940 Piekary Śląskie, Bytomska 280 (od Gliwic najlepiej jechac na Tarnowskie Gory, pozniej Swierklaniec i Piekary Slaskie, jadac od Swierklanca miniesz Kozlowa Gore[dzielnica Piekar] a nastepnie wjedziesz do Piekar gdzie zaraz zobaczysz po lewej Inter Cars a przy nim ASO Daewoo naprzeciw Orlenu, kolo stacji kontroli pojazdow)
tel. 032 2872376

Cytat:
2007-09-18 16:52:08, kylos pisze:
Nie wiem moze robil cos jeszcze kij go wie, ja wiem tyle ze np aparat zaplonowy jak w hurtowni kosztowal 470 w Inter Cars 380 a w serwisie w Piekarach 340 z wymiana, wiec maja konkurencyjne ceny jak dla mnie. Autoryzowana stacja obsługi Daewoo 41-940 Piekary Śląskie, Bytomska 280 (od Gliwic najlepiej jechac na Tarnowskie Gory, pozniej Swierklaniec i Piekary Slaskie, jadac od Swierklanca miniesz Kozlowa Gore[dzielnica Piekar] a nastepnie wjedziesz do Piekar gdzie zaraz zobaczysz po lewej Inter Cars a przy nim ASO Daewoo naprzeciw Orlenu, kolo stacji kontroli pojazdow) tel. 032 2872376

dzikeuje slicznie:*:*

tez tam robilem i nagrzewnice mieli drogą, ale juz usluge jej wymiany (sama nagrzewke sciagnalem z allegro) juz bardzo tanio, o 100-150zl taniej niz inne warsztaty.

Cytat:
2007-09-18 01:40:19, kylos pisze:
Kopsnij sie do serwisu Daewoo w Piekarach tam uszczelka, wymiana i planowanie glowicy w Nexii 1.5 glx kosztowalo znajomego rok temu 120 zl za komplet (do tego gwarancja, fakturka serwisu).

Po co ja sprzedawałem Espero

Nie, no Panowie, wiem że na ślunsku jest tanio, ale bez jaj....
Jestem w stanie uwierzyć w wymianę w ASO za 120 zeta uszczelki, ale jesli już to wyłącznie pod pokrywą zaworów.

Cytat:
2007-09-19 09:03:57, Walus pisze:
Nie, no Panowie, wiem że na ślunsku jest tanio, ale bez jaj.... Jestem w stanie uwierzyć w wymianę w ASO za 120 zeta uszczelki, ale jesli już to wyłącznie pod pokrywą zaworów.

Numer telefonu do tych panow podalem dla niedowiarkow polecam zadzwonic i zapytac o jakas naprawe ktora po trudach poszukiwania taniego mechanika znalezliscie u siebie, nie dam sobie ucicac glowy bo to tylko ludzie ale powinno byc taniej

Należy jeszcze zadać pytanie -co powinno się jeszcze wymienić w trakcie awarii uszczelki pod głowicą? Ma to znaczący wpływ na cenę końcową.
-->>Uszczelki, olej+ filtr, płyn chłodniczy, planowanie głowicy (warto wymienić i uszczelniacze trzonków zaworów), nowy pasek rozrządu, ewentualnie napinacz, oraz robocizna ??

Przy wymianie uszczelki wymieniam szpilki,ale i są fachmani co dociągają głowice na starych dając większe kąty dokręcania(nawet w kąty się nie bawią tylko walą momentem na maxa )

Ja to widzę tak.

Konieczne:

Uszczelka głowicy
Uszczelki kolektorów
Śruby głowicy
Płyn chłodniczy
Olej
Planowanie

I montaż.

Można zrobić jeszcze świece i przy okazji rozrząd, a na pewno pasek...